Jakub Hlaváč
14. září 2014 • 21:08

Skvělý Furch chytal kotouče i hlavou. A stal se hrdinou Slavie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koupání jak někde v lázních dostal v úvodu duelu s Libercem brankář Dominik Furch, opora hokejové Slavie. Rozhodit se nenechal. Ani trochu. Naopak. Připsal 24 zákroků a byl hlavním tahounem svého týmu za vítězstvím 3:2.



Nechali ho úplně samotného proti střelci. A ten to udělal skvěle. Petr Vampola naznačil rameny, rozhodil postoj svého soka v brankovišti a po ledě ho překonal. Dominik Furch si v sedmé minutě duelu sáhl za svá záda.

Nicméně nepříjemný start na něm nezanechal žádné stopy. Tu natáhl beton, tu švihl lapačkou. Permanentně deptal psychiku svých soků. A ukazatel skóre se díky tomu točil: 1:1, 2:1, 3:1… Zastavil se po korekci stavu na 3:2.

SESTŘIH: 2. kolo extraligy, Slavia - Liberec 3:2
Video se připravuje ...

Respektive. Zastavil ho čtyřiadvacetiletý muž s maskou. S maskou, která bude dost možná po tomhle utkání potřebovat přelakovat. Když je potřeba poslat proti střele hlavu, Furch neváhá.

„Dostal jsem do ní čtyřikrát, počítal jsem to,“ culil se po duelu. „Něco takového opravdu nepamatuji, ale všechno jednou poprvé,“ hlásil vesele. Ale bolelo to, to ne že ne.

„Protože jednou jsem to nečekal. Ten hráč měl kotouč v rohu a trefil mě do ucha, pěkné. Nechápu, co zamýšlel,“ divil se ráně, která ho na chvíli paralyzovala v poloze ležmo. Znovu se však zvedl a otřes na sobě nedal znát.

David Štich předvedl proti Liberci likvidační zákrok na Tomáše Bulíka
Video se připravuje ...

I díky tomu má Slavia po dvou kolech na kontě pět bodů a dobrou náladu. „Moc si toho ceníme, přesně takhle jsme chtěli začít. Nebylo to lehké zvládnout, je potřeba pokračovat ve stejném stylu i dál,“ hlásil někdejší mládežnický reprezentant a adept na zkoušku u seniorského výběru.

Pak mohl poslouchat chválu od fanoušků i spoluhráčů. „Máme tady skvělé dva brankáře. Jak Dominik, tak Adam Svoboda předvádí až neskutečné výkony. Máme to na nich hodně postavené,“ děkoval Jaroslav Bednář, kapitán triumfátorů.

Domácí si poradili navzdory tomu, že od sedmnácté minuty hráli jen na pět obránců. Ten šestý musel do sprch. Za vražení Tomáše Bulíka do hrazení vyfasoval trest ve hře a automatickou stopku na další klání.

„Museli jsme si hrábnout na dno, stálo to strašně moc sil. Urvali jsme to srdcem, padali po hubě. Velmi důležité body,“ cenil si Bednář.

Neporazitelnost bude jeho celek hájit v úterý v Pardubicích.

Trenér Lubina posílá na led čerstvé síly
Trenér Lubina posílá na led čerstvé síly

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud