15. září 2014 • 13:49

Fanoušci Zlína byli biti v Brně. Ohlásit nic nechtěli, účty si raději srovnají sami

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní hokejový večer v Brně se moc nepovedl. Z extraligového šlágru Komety proti Zlínu stihli hráči kvůli mlze odehrát jen třináct minut, pořadateli se nepodařilo mléčnou hmotu včas rozehnat. Reklamu pak Kometě neudělali ani někteří zdivočelí fanoušci, kteří napadli svoje zlínské protějšky. U Ronda to není poprvé. Situací se zabývala policie.



Hokej se v Brně nedohrál kvůli tomu, že diváci přišli z prudkého deště do haly Rondo v navlhlém oblečení a kvůli velké vlhkosti se nad ledem vytvářela mlha. Brněnští fanoušci asi měli obavu, aby diváci ze Zlína v sychravém počasí nenachladli, a tak je začali z jejich oblečení svlékat.
Aspoň tedy část z nich. Skupinka šesti fanoušků Beranů se stala terčem asi patnácti nájezdníků, kteří je napadli kvůli šálám, vlajkám a dresům. Svědci, kteří událost viděli, píšou na internetu o nepěkných scénách, opepřených kopanci.

„Včera při cestě dom jsem měl telefonát od Kamaráda z Brna a říkal že byl u toho jak nejací fotbaloví bezmozci napadli naše a kradli to samé udělali i Fanouškům Komety a taky kradli šále,“ píše jeden ze zlínských fanoušků na jejich diskusním fóru.

I brněnští fans přidávají podrobnosti. Agresoři měli mít kukly, těžko zjišťovat, jestli vůbec patřili ke Kometě nebo je domněnka o fotbalových výtržnících správná. Pustili se prý i do slušných fanoušků Komety, kteří se napadených chtěli zastat.

Mlha v Brně. Zápas Komety se Zlínem byl předčasně ukončen
Video se připravuje ...

Byla to jedna ze dvou problematických situací po ukončeném zkráceného utkání. K té první došlo před halou, kde si ji ale zavinila výprava ze Zlína sama. Odcházela z Ronda mimo koordinaci s policií, která je chtěla hlídat, a navíc jejich autobus zablokoval na zastávce další autobusy brněnské dopravy. To se domácím nelíbilo.

„Pokřikovali po sobě, několik osob jsme museli vykázat ze zastávky,“ sdělil mluvčí policie Pavel Šváb. Tedy nic, co by stálo za velkou pozornost. Drsnější scény se odehrávaly zhruba sto metrů opodál.

Potyčka s násilníky v kuklách nicméně vyvrcholila trochu nečekaně. Když na místo incidentu dorazila hlídka městské policie, zjistila pouze to, že se „nic nestalo“ a zlínská výprava se chystá bez ošetření na cestu domů.

„Oznámení, o tom, že se něco děje, jsme přijali z několika stran. Hlídka už ale útočníky nenašla. Na místě byla skupina mírně podnapilých lidí ze Zlína, kteří nechtěli nic řešit,“ řekl mluvčí Jakub Ghanem. Policie České republiky registrovala i volání na tísňovou linku, kam někdo ze svědků volal.

Mezi fanoušky se reakce napadených vykládá tak, že místo oznamování problému se budou snažit účty vyrovnat při příštím domácím střetnutí na domácím ledě.

Městská policie vyvolá jednání mezi klubem, pořadatelskou službou a fanklubem brněnské Komety, aby se dohodli, co bude dál. Protože podobný problém, napadení fanoušků Litvínova, se v Brně řešil na začátku roku. Tehdy se dokonce jednalo o dospělé fanoušky s dětmi, kteří přijeli až z Německa. Hokejový klub se tehdy ohradil, že s napadáním fanoušků mimo stadion nemůže mít nic společného, protože na to nemá vliv.

Pozitivně reagují ti fanoušci Komety, kterým se takové manýry nelíbí.
„Taky jsme to napadení viděli, mladí hajzlíci v černým, kapuce přes hlavu, a hodně agresivní, napadli fans ševců bitky, kopance, nebylo to moc pěkné podívání. Bylo by dobré okolo Ronda to od těch hajzlů vyčistit,“ tvrdí jeden z nich.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud