30. ledna 2015 • 22:34

Bahenský nastoupil proti "své" Spartě: Díval jsem se na jejich střídačku

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě letos hrával v rudém dresu, nyní musel nastoupit proti svým bývalým spoluhráčům. Zdeněk Bahenský byl poslán do Karlových Varů na hostování do konce sezony a hned první zápas nastoupil proti Spartě a musel snést vysokou porážku 1:9. "Byl to určitě zvláštní pocit. Díval jsem se na jejich střídačku, co se tam děje,“ popsal své pocity po utkání.



MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 1. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
9:1
ONLINE
30. ledna
18:30
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 03:53. Réway, 12:29. Chlapík, 19:11. Ďaloga, 21:30. Buchtele, 23:15. Kumstát, 27:25. Procházka, 28:31. Klimek, 56:29. Hlinka, 60:00. Volek

Hosté: 57:50. D. Hruška

Sestavy

Domácí: Novotný (Filip) – Polášek, Eminger, Piskáček, Ďaloga, Mikuš, Hrbas, Žovinec – Réway, Hlinka (A), Klimek – Forman, Buchtele, Sabolič – Kumstát, Rolinek (C), Dvořáček – Procházka, Volek, Chlapík – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Habal (24. Závorka) – Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Deyl, Šmach, Šidlík – Koblasa, Kverka, Duda (C) – D. Hruška (A), Balán (A), Vachovec – Bahenský, Skuhravý, Gorčík – V. Tomeček, R. Hruška, Micka. Trenér: Karel Mlejnek.

Rozhodčí

Hodek, Svoboda – Frodl, Charvát

Stadion

Tipsport arena, Praha

Takhle sis tu premiéru ve Varech určitě nepředstavoval, že?
"Doufal jsem, že ten zápas bude vyrovnanější, ale nějak nám to tam napadalo. Budeme se snažit v tom další utkání se z dnešní prohry ponaučit."

Hned na začátku měla Sparta přesilovou hru pět na tři, kdy jste dostali první gól. To asi na psychiku nebylo zrovna nejlepší.
"Vstupy do třetin byly skoro totožné, když jsme šli do třech. To asi také ten zápas ovlivnilo. Nám to tam rychle napadalo, a když se hráč dát kontaktní gól a dostane se do takového oslabení, tak je to pak těžké."

Kdy to podle tebe už bylo rozhodnuté?
"Já si myslím, že jak padl ten šestý, sedmý gól, tak to bylo jasné. Pak už jsme se snažili akorát nedostat další, i když jsme dostali na konci ještě dva. Někteří hráči skórovali dokonce poprvé v sezoně, tak jim gratuluju."

Co vám říkal trenér? Chtěli jste pak už jen dohrát se ctí?
"Musíme se hlavně z dnešní porážky ponaučit. Dnešní zápas jsme už chtěli opravdu dohrávat jen se ctí, ale na ten příští se musíme pořádně připravit a neopakovat stejné chyby."

Jak ses cítil ty, když jsi hrál proti bývalým spoluhráčům? Bylo tam nějaké hecování?
"Byl to určitě zvláštní pocit. Díval jsem se na jejich střídačku, co se tam děje. Nějak jsem to zvládl, cítil jsem se docela dobře. Naše lajna si vytvořila pár dobrých šancí, ale bohužel to tam nespadlo."

Co jsi vůbec říkal na svůj přestup do Karlových Varů?
"Ono to bylo strašně rychlé, celé se to semlelo během jednoho dne. Jel jsem na zápas do Kladno, když mi volal agent, že probíhá nějaké jednání. Další den už jsem přestoupil."

Co se po tobě bude ve Varech chtít? Už jsi se se svou rolí seznámil?
"Cítím, že bych se tam mohl párkrát trefit a snad to půjde. Chtěl bych být přínosem pro klub."

Nebereš to jako krok dolů? Přeci jen ve Spartě by sis zahrál play off a ve Varech hrozí baráž.
"Ve Spartě je přeplněný kádr, navíc se musí dbát na pravidla s mladými hráči, takže jsem se na led tolik nedostával. Ve Varech si aspoň pořádně zahraju a dostanu se do zápasového tempa."

Zleva Miroslav Forman ze Sparty, Ondřej Šmach z Karlových Varů a brankář Tomáš Závorka z Karlových Varů.
Zleva Miroslav Forman ze Sparty, Ondřej Šmach z Karlových Varů a brankář Tomáš Závorka z Karlových Varů.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud