Jiří Punčochář
21. prosince 2015 • 04:57

Ton hraje o čas. Open Air je moje poslední šance, ví útočník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen hokejové fanoušky lákají zápasy pod otevřeným nebem. Pozornost k nim upínají i hráči, pro které by jinak lednové termíny v polovině základní části nebyly tak zásadní. Například Petr Ton dělá vše pro dokončení rehabilitaci po vleklém zranění ruky tak načas, aby mohl v Brně za Lužánkami 3. ledna za Kometu proti Plzni nastoupit. Cítí poslední šanci se tak unikátní akce zúčastnit.



V zápasovém dresu, tak jako všichni ostatní pozvaní hráči Komety, se přišel Petr Ton o víkendu podívat do arény pro Hokejové hry 2016, tedy zápasy na odkrytém ledě v Brně. „Nechci si to nechat ujít. Na rozdíl od mladých kluků, kteří budou mít ještě další příležitost, já vím, že už to hrát nikdy nebudu. Stoprocentně ne,“ líčil 42letý útočník, který se v sezoně potýká s dlouhodobým zraněním.

Poprvé si pravou ruku pochroumal v přípravě, podruhé v září během zápasu proti Olomouci. Odehrál 5:40 minut, od té doby stojí. Kvůli vleklým patáliím si bílého dresu s logem Komety na hrudi moc neužil, o to větší chuť ho má přetáhnout přes hlavu na začátku ledna.

Open Air v Brně

3. ledna    Kometa-Plzeň (13.00)
8. ledna    Kometa-Sparta (18.20)

I kvůli šanci zahrát si za Lužánkami chvátá s rehabilitací a posilováním. Zhruba dva týdny už je v plné zátěži, ještě se sice nepouští do soubojů na ledě, ale kondičně už pracuje naplno. Potřebuje, aby mu ruka zesílila. „Pro mne jako pro praváka je to klíčové,“ uvědomuje si.

Na 3. ledna 2016, kdy Kometa od 13 hodin v kotli pro 22 tisíc diváků hostí Plzeň, směřuje svoje úsilí. „Každý se ptá, kdy už budu hrát. Těší mě to ze sportovního hlediska, že jsem považovaný za posilu pro Kometu. Očekává se můj přínos a já se toho nebojím. Neschovávám se. Abych byl ale platný, musím být připravený na sto procent. Ne na osmdesát. Nikdo mě šetřit nebude,“ uvědomuje si.

Přípravy na zápas pod širým nebem se v Brně blíží do finiše
Video se připravuje ...

Poslední Tonova sezona?

Vzhledem k tomu, že svůj první návrat v září možná i uspěchal, aby pomohl nejen Kometě, ale i kamarádovi Petru Tenkrátovi ve společném útoku, poslouchá teď Ton nejen doktory, ale pečlivě i svoje tělo. Zná ho, rozumí jeho signálům. Znovu si zranění obnovit si nemůže dovolit. Může být, že tohle je jeho poslední sezona. Operace by ji mohla i ukončit.

Přípravy na zápasy pod širým nebem, které se budou hrát v Brně na začátku roku 2016, jsou v plném proudu. Tribuny budou připraveny pro 22 tisíc lidí.Foto Jiří Punčochář (Sport)

Trenéru Hadamczikovi by se jeho návrat do sestavy hodil pokud možno co nejdříve. Kometa v posledních pět zápasech dala vždy jen jeden gól, s koncovkou se trápí. Však si taky kouč několikrát posteskl: „Petr Ton nám chybí. Je to hráč, který ten gól umí dát.“

Kladenský odchovanec s dělovou ránou a dynamitem v nohách si toho je vědom. Navíc je tu pro jeho návrat právě v prvním zápase za Lužánkami ještě jedna okolnost – druhé utkání v provizorní aréně hraje Kometa 8. ledna proti Spartě a to pro něho může být ještě speciálnější událost. Se Spartou spojil největší část své kariéry, je to klub jeho srdce.

I proto by se mu jeden zápas v nohou před tím, než proti Spartě nastoupí, hodil. „Budu upřímný. Abych si Spartu užil a podal zase o něco lepší výkon, tak chci hrát s Plzní. Ten první zápas bude zdravě nervózní, všichni budeme v napětí. Věřím, že budu hrát třetího, k tomu všechno směřuji, pak se můžu cítit líp, mít v nohou nový led, nové kluziště. Pokud možno utkání proti Spartě rozhodnout… to jsou věci, které člověka ženou,“ říká otevřeně.

„Kdyby měla být v extralize pauza nebo bych se měl vracet později než na začátku ledna, tak se půjdu rozehrát za Třebíč. Pokud chci návrat urychlovat, abych si zahrál za Lužánkami, nejde to jinak. Dělám všechno pro to, abych třetího hrál,“ vytyčil si.



Hokejisté brněnské Komety Dujsík s Mrázkem se přišli podívat, jak se chystá areál na lednové zápasy pod širým nebem. Vyfotili se i s fanoušky.
Hokejisté brněnské Komety Dujsík s Mrázkem se přišli podívat, jak se chystá areál na lednové zápasy pod širým nebem. Vyfotili se i s fanoušky.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud