9. dubna 2016 • 14:46

Třinec má nového kouče. Kýhos podepsal smlouvu na dva roky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příprava na novou sezonu začíná za tři týdny a třinečtí Oceláři ji zahájí pod vedením nového kouče Vladimíra Kýhose. Kýhosovým asistentem bude René Mucha, jenž dosud trénoval Třinec společně s Jiřím Dopitou. Klub oslovil i současného trenéra národního týmu Vladimíra Vůjtka, ten však nabídku odmítl. Potvrdily se tak informace iSport.cz.



Skončili zklamaní, prakticky na dně. Pro loňského finalistu extraligy, který prohrál zlato v posledním možném boji s Litvínovem, nemůže být absolvované předkolo play off bráno jinak než jako těžký neúspěch. Ve Slezsku nyní pracují na nápravě. Na tom, aby bohatý klub opět přinášel fanouškům řádnou nadílku. Významnou roli v tom procesu má sehrát zmíněný Vladimír Kýhos, kterého klub angažoval.

Ačkoli 59letý kouč po konci Mountfieldu z play off ve čtvrtfinále zvěstoval, že počítá s pokračováním angažmá na východě Čech, následné signály z ústředí klubu zněly trochu jiným tónem. A sice, že není jisté, zda Kýhos dostane nabídku u týmu pokračovat.

„Otázku trenérů definitivně dořešenou nemáme. Už poněkolikáté doufám, že jsme těsně před dohodou s potenciálním hlavním trenérem,“ řekl včera Sportu Jan Czudek, viceprezident Ocelářů. Právě v Třinci měl Kýhos v pátek strávit den na jednání, která byla dnes dovedena k úspěšnému konci.

Ale že se věci řeší, ubezpečil už dříve majitel hradeckého klubu. „Vláďa Kýhos je dozajista v našem užším hledáčku, ale s tím, že mám informace o jeho jednáních s Třincem,“ podotkl Miroslav Schön.

Jak už bylo nadhozeno, Oceláři zprvu sondovali půdu u Vladimíra Vůjtka . „Ano. Byl jedním z těch, o kterého jsme stáli a s kým jsme diskutovali,“ potvrdil Czudek.

Stávající kouč národního týmu atraktivní laso nepřijal. „Je pravda, že něco proběhlo. Byl jsem jeden z kandidátů, asi tak to řeknu. Ale neuvažoval jsem o tom. Nechci trénovat na klubové úrovni, s díky jsem odmítl, ani na chvíli jsem nad tím nepřemýšlel,“ vylíčil Vůjtek.

V Třinci přitom nemíní úplně rozbombardovat realizační tým. Ačkoli Jiří Dopita s René Muchou nedokázali tým nakopnout tak, jak si přáli jejich nadřízení, své si odvedli.

„I s těmito lidmi je počítáno v sestavě. Při posezonní diskuzi oba sami přišli s tím, že je k nim třeba dodat někoho s výrazně většími zkušenostmi. Netvrdil bych přímo, že ti dva zůstanou asistenty. Vedeme dál diskuze, variant je několik. Třeba budou dva lidé na stejné úrovni,“ přemítal ještě před konečným rozhodnutím o angažování Kýhose Czudek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud