14. června 2016 • 16:59

Litvínov u Petružálka neuspěl. V Třinci se může zabezpečit, ví Kysela

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednali dlouho, ale nakonec neúspěšně. Hokejový útočník Jakub Petružálek se do Litvínova, se kterým v předminulé sezoně získal titul, nevrátí. Místo toho se upsal Třinci, který mu může nabídnout lepší finanční podmínky.



„O Kubu jsme hodně stáli, je to náš odchovanec a všichni si pamatujeme, jak nám loni pomohl k zisku titulu,“ připomíná generální manažer Litvínova Robert Kysela na klubovém webu. „Po dlouhých osobních jednáních ale bohužel k dohodě nedošlo, byť nabízené podmínky byly v rámci našeho klubu nadstandardní,“ vysvětluje šéf Vervy, Petružálkovi ovšem jeho rozhodnutí zamířit do Třince nevyčítá.

„Pokud se Jakub, který je na vrcholu své sportovní dráhy a s reprezentačními ambicemi, dohodl s jedním z nejbohatších českých klubů, respektujeme to. Je profesionálem a otevírá se mu tím cesta k zabezpečení sebe a své rodiny,“ chápe Kysela a zároveň mu rozhodně nezavírá dveře k případnému návratu.

„V dalším sportovním i osobním životě mu přejeme jen to nejlepší a věříme, že přijde doba, kdy znovu oblékne litvínovský dres,“ věří manažer.

Petružálek po titulu Litvínova: Nebudu tolik pít, chci si to užít
Video se připravuje ...

Jednatřicetiletý Petružálek v minulé sezoně odehrál pouhých 18 utkání, když na začátku sezony působil ve švédském Örebro HK a později odešel do Dynama Moskva. V ruském klubu však kvůli vyhřezlé plotýnce odehrál pouhé čtyři zápasy a pak předčasně ukončil sezonu i smlouvu.

Od jara si hledal angažmá, a ačkoliv chtěl původně zůstat v zahraničí, z osobních důvodů nakonec padla volba pro návrat do Česka. A bohaté Oceláře Třinec.

Petružálek s mistrovským pohárem
Petružálek s mistrovským pohárem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud