Adam Sušovský
25. října 2016 • 22:00

Ružička sekl Vantucha po helmě. Musí mít v hlavě vygumováno, řekl Šimek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Totálně vypěnil, úplně vypnul. Sparťanský útočník Štefan Ružička se pakoval z ledu už ve druhé třetině za těžko vysvětlitelný zkrat. Hokejkou obouruč sekl po hlavě Lukáše Vantucha a pakoval se do kabin. „Ať se podívá do zrcadla, jestli to myslel vážně,“ nechápal vytáhlý útočník Liberce. Štefan Ružička zamíří před disciplinární komisi, potrestán bude i klubem. Na jeho zákrok se podívejte v přiloženém videu.



Tohle bude slovenský útočník Štefan Ružička vysvětlovat jen těžce. V zápase proti Liberci totálně vyzkratoval a svým způsobem i potopil Spartu. Ve druhé třetině tým oslabil na pět minut po naprosto hloupém a zákeřném zákroku. Lukáše Vantucha sekl při skrumáži za brankou obouruč hokejkou po hlavě.

„Roman Will udělal zákrok a měl jsem pocit, že po něm Ružička sáhl hokejkou, tak jsem ho jel bránit. Byl to zákrok a la film Machete. Kdyby to bylo níž, asi by mi usekl hlavu. Ať se podívá do zrcadla, jestli tohle myslel vážně,“ nechápal Vantuch.

„Nemám k tomu moc co říct. Aby někdo sekl protihráče do hlavy, to do hokeje nepatří. Ten hráč musí mít v hlavně úplně vygumováno,“ přidal se i další liberecký hráč Radim Šimek.

Sparta - Liberec: Ružička sekl při šarvátce Vantucha a dohrál
Video se připravuje ...

Ani samotného Vantucha zákrok nenechal klidným. Ještě přímo na ledě se do útočníka Sparty pustil vlastníma rukama. Vlastně se není moc co divit. „To si ale myslím, že jsem emoce ještě udržel dost,“ poznamenal útočník, který za oplácení zákeřné sekery inkasoval dvě minuty za hrubost.

Vantucha ale jistě hřál nakonec hlavně fakt, že Liberec faul Ružičky potrestal gólem na 3:0 a de facto rozhodl šlágr. Po konečném vítězství 4:1 poskočil na třetí místo. Ružičku trest nemine.

„Nesouhlasím s tím, co udělal. Co mu řeknu, zůstane v kabině. Ale bude potrestán,“ řekl naštvaně trenér Sparty Jiří Kalous. Co na to disciplinární komise?

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud