7. prosince 2016 • 09:40

Kauza HC Polanský zná první verdikt. Končí Marek, vystřídá ho Peterek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO 10.45 | V kauze "HC Polanský" padl v Třinci první verdikt. Dozorčí rada HC Oceláři odvolala generálního manažera Pavla Marka, toho nahradí Jan Peterek. Útočník Jiří Polanský, který si po dvou absencích v sestavě veřejně postěžoval na to, že k tomu trenér Vladimír Kýhos neměl důvody hokejové, ale osobní, s týmem netrénuje. O jeho dalším osudu už jedná právě nový sportovní manažer Jan Peterek. Zatím je ve hře i to, že Polanský bude na nějaký čas "odvelen" na farmu do Frýdku-Místku.



Krizový štáb klubu zasedal v úterý. A ve středu dopoledne padl první verdikt. Ve funkci generálního manažer končí Pavel Marek. I proto, že právě od něj měla pocházet informace směrem k vedení klubu, že Polanský nehraje, protože je zraněný. Nepřímo to naznačil viceprezident klubu Jan Czudek.

"Před zápasem s Pardubicemi jsem třinecké příznivce v dobré víře informoval o zdravotní indispozici hráče Jiřího Polanského jakožto důvodu jeho absence na ledě. Jak ale vyšlo později najevo, byla tato informace, která mi byla sdělena, mylná. Z této politováníhodné události vyvodím důsledky,“ uvedl Czudek.

Třinec - Hradec Králové: Místo puku v bráně skončil Jiří Polanský
Video se připravuje ...

Pavel Marek zastával u Ocelářů funkci generálního ředitele, ale v organizaci působil už i jako trenér. A úspěšně. V ročníku 2010/11 dovedl tým k mistrovskému titulu, později od mužstva odešel a zastával pozici manažera s dohledem na přestupovou politiku. Předpokládá se, že pro klub bude nadále pracovat jako skaut.

Za práci manažera mu také zástupci klubu poděkovali. "Pavel Marek odvedl pro třinecký hokej za ty roky obrovské penzum práce, získal pro něj titul v extralize, za což mu vedení klubu děkuje," informoval tiskový mluvčí Tomáš Želazko. "Jeho budoucnost v rámci klubu se dále řeší. Na jeho místo nastupuje Honza Peterek, od nějž si celá organizace slibuje nový impulz."

Je otázkou, co přijde dál, neboť kouč Ocelářů Vladimír Kýhos nehodlá s Jiřím Polanským nadále spolupracovat. Zmíněný hráč má však v klubu silné postavení díky úzkým vazbám na majitele a prezidenta klubu Jána Modera. Situaci už také začal řešit Jan Peterek. „Probíhají jednání, aby se situace co nejdříve stabilizovala a všichni se mohli soustředit na hokej,“ dodal Želazko.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud