9. března 2017 • 16:20

Bednářovy historky z play off: Peníze pro sudího v Rusku i ukradená hůl

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když bojoval o titul se Slavií, tatínek ležel v nemocnici. Hrál pro něj. To se opakovalo, když ovládl švýcarskou ligu. V té ruské se museli skládat na rozhodčího, aby pískal rovinu. Nebo nehrál kvůli tomu, že mu týmový lékař omylem umrtvil zdravé prsty. Hokejový útočník Jaroslav Bednář, 40letý matador, v pátečním Sport Magazínu popisuje nevšední historky z bojů o titul. Dozvíte se i to, jak Rusové koukali, když před sebou uviděli kufr s milionem dolarů...



Je mu čtyřicet, ale v bojích o titul nebude ani teď rozhodně hrát komparz. Naopak. Jaroslav Bednář, útočník týmu Mountfield HK, skončil v produktivitě extraligy čtvrtý, mezi nahrávači byl dokonce nejlepší.

Získal čtyři tituly ve třech zemích. Při tažení v play off prožil spoustu historek, spoustu z nich popsal pro Sport Magazín.

Jágr má narozeniny, hráči vzpomínají. Šlégrovi řezal hokejku, Bednáře budil
Video se připravuje ...

„S velkým štěstím jsem to dal, byl to zlatý gól. Hokejku jsem si schoval, říkal jsem si, že to bude super suvenýr. Jenomže stačila chvilička, abych se v kabině otočil, že si s klukama připiju, a byla v čudu! Byl to fakt mžik. Dodneška nevím, kde skončila, kdo mi ji vzal,“ popisuje třeba okamžiky v sezoně 2003/04, kdy Omsku vystřílel titul poté, co v pátém utkání s Magnitogorskem proměnil rozhodující penaltu.

A jak popisuje dění bezprostředně po triumfu se švýcarským Davosem?

„Když jsme vyhráli v Klotenu poslední zápas a získali pohár, hned jsme ho rozbili. Protože byl skleněný. Ale my jsme ho slepili izolačkou a mohlo se slavit. Žádnej problém. Tři nebo čtyři spoluhráči nakráčeli do autobusu v bruslích, jenom si sundali nárameníky, helmy, popadli prázdný brašny a s nožema po asfaltu vešli dovnitř. My ostatní jsme se mohli potrhat smíchy… Ti kluci to měli tak na salámu, to se hned tak nevidí. V ruce neustále doutník a něco halekali. Zpocení, smradlaví, ale spokojení. Dva dny ty brusle potom nesundali!“

Nechybí vzpomínání na zlato se Slavií, popisuje rovněž finálové kolapsy se Spartou nebo Karlovými Vary. Popisuje, jak ho štvalo, že mu přišly hokejky otočené na druhou stranu...

Všechny historky najdete v pátečním Sport Magazínu!

Jaroslav Bednář ve Sport Magazínu popisuje divoké historky z play offFoto Archiv Sportu

Co dalšího v magazínu najdete:

- Světový fotbal: Leicester City. Proč loňský šampion spadl až do bojů o záchranu v Premier League?

- Facebook: Co překážkářovi Petrovi Svobodovi vzkazují Roman Pivarník, Jan Kudlička nebo Gabriela Koukalová? A o čem chatuje se Zlatanem?

- Chapecoense: Celý svět zasáhla tragická letecká havárie, při níž na konci listopadu zahynulo 77 lidí včetně téměř celého brazilského fotbalového týmu. Klub ale už opět hraje fotbal.

- Auto: Opel Zafira 1.6 Turbo

- Vysoká hra Zdeňka Haníka: o Jiřím Hamzovi, hybateli českého biatlonu

- Můj první gól: Vladimír Táborský

- Televizní tipy

Hradec Králové - Olomouc: Bednář dorazil puk do odkryté brány a vrátil domácím vedení - 2:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud