14. dubna 2017 • 20:15

V baráži slaví domácí. Jihlava po výhře vede, Motor má první triumf doma

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě výhry domácích celků přineslo 8. kolo baráže o Tipsport extraligu. Jihlava si na domácím ledě poradila s Pardubicemi 4:3 po samostatných nájezdech, přestože v úvodu třetí třetiny ztratila vedení 3:0. Dva body si připsaly také České Budějovice, které zdolaly Karlovy Vary 2:1 po prodloužení a slaví první barážovou výhru na domácím ledě.



Divoké utkání rozhodl Zeman

Dukla po dvou porážkách na ledě Pardubic a Karlových Varů vstoupila do utkání lépe. Druhou přesilovku využil Seman, když od modré vypálil Šidlík, puk se od zadního mantinelu odrazil k Szathmárymu, ten ale puk ještě posunul na Semana a Jihlava vedla.

Pardubice mohly vyrovnat o necelé tři minuty později, ale Tomáškovu střelu Svoboda vyrazil a ani Schaus z dorážky domácího gólmana nepřekonal. Hosté byli poté lepším týmem, ale naráželi na skvělého Svobodu. Beran, Schaus ani Čáslava vyrovnat nedokázali, naopak to byla Jihlava, která udeřila z protiútoku.

Skořepa poslal na pravé straně do sóla Jiránka, který prostřelil Růžičku. Stejný hráč dokázal utnout tlak Pardubic svým druhým gólem v zápase v 35. minutě, když po skrumáži dorazil puk do odkryté branky.

To už ale Dukla hrála bez zraněného kapitána Čachotského, který po souboji u mantinelu z utkání odstoupil. Dukla bez svého lídra prakticky rezignovala na útok, a i když tlak Pardubic v závěru druhé třetiny ještě ustála, na začátku třetí části hry už ne. Pardubice dvěma góly v rozmezí 47 sekund snížily na 2:3 a v 46. minutě vyrovnal v přesilovce Trončinský.

I čtvrté barážové utkání na Horáckém stadionu se tak prodlužovalo. V posledních vteřinách prodloužení mohl rozhodnout Seman, ale sám proti Růžičkovi se neprosadil. Domácí to ale mrzet nemuselo, druhý bod nakonec přesto získali. Růžičku v nájezdech překonali Seman a Zeman, Tomášek a Sýkora na druhé straně neuspěli.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 4. • 17:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
4:3
ONLINE
14. dubna
17:30
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
Góly

Domácí: 13:17. F. Seman, 23:37. Jiránek, 34:32. Jiránek, . F. Seman

Hosté: 41:09. Ovčačík, 41:56. P. Sýkora, 45:12. Trončinský

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Váňa – Jiránek, J. Skořepa, Jergl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Důras (A), Hubáček, Diviš – Čermák, Jícha, Anděl.

Hosté: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Čáslava (A), Trončinský, Ovčačík, Ščotka, Chaloupka, Zajíc – P. Sýkora (A), Nahodil, Rolinek (C) – J. Sýkora, Špirko, Hubáček – Beran, Tomášek, M. Bárta – Starý, T. Kaut, Panna.

Rozhodčí

Hradil, Souček – Gebauer, Lederer

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

6200 diváků


Motor vyhrál potřetí v řadě

Karlovy Vary si po prohře v posledním vzájemném duelu neúspěšně stěžovaly u disciplinární komise na údajné simulování českobudějovických hráčů, na ledě ale nebylo zvýšené napětí mezi oběma tábory moc znát.

Jihočeši vstoupili do utkání náporem, který umocnilo brzké vyloučení, Čermák ale ani jednu ze dvou gólových šancí v úvodu nevyužil. Energie postupně srovnala hru a v šesté minutě mohla otevřít skóre. Po chybě v domácí rozehrávce ujížděl sám na branku Flek, ale Kváču nepřekonal. V 17. minutě pak skončila Pavlinova tečovaná rána těsně mimo.

Také druhou třetinu začal Motor díky početní převaze aktivně, jenže Novák ani Pýcha Honzíka neprostřelili. V 27. minutě se neprosadil ani Fillman, který trefil tyč.

Těsně po polovině utkání měl na druhé straně obrovskou šanci Gríger, ale po Beránkově přihrávce minul odkrytou branku a Západočeši pak nevyužili také přesilovku. Gólem neskončil ani závar v hostujícím brankovišti a při domácí početní výhodě pak promáchl před prázdnou bránou Čermák.

České Budějovice - Karlovy Vary: Domácí vstřelili vítězný gól, prosadil se Čermák, 2:1 v prodloužení
Video se připravuje ...

Až na začátku třetí třetině viděla vyprodaná Budvar aréna gól. Při vyloučení domácího Muchy nejprve ujel hostům Chovan, položil si Honzíka, ale bekhendem trefil břevno a z protiakce Karlovy Vary ve 43. minutě skórovaly. Kváča vyrazil střelu před sebe a Flek jej puk pohotově dorazil.

Vedení ale vydrželo Západočechům jen šestnáct sekund. Vak se protáhl až před branku, překonal Honzíka mezi betony a navázal na vítězný gól z Pardubic. Otočit stav mohl Heřman, ale hostujícího gólmana nepřekonal, stejně jako na opačné straně z mezikruží Dušek.

Vary postupně získávaly převahu a v 58. minutě při hře čtyři na čtyři dostaly obrovskou šanci rozhodnout. Rozhodčí vyloučil Vaka za zdržování hry posunutím hole, ale domácí se ve třech ubránili. V prodloužení naopak při Mikulíkově trestu získaly možnost vstřelit vítězný gól domácí a to se v 63. minutě povedlo Čermákovi, který z mezikruží trefil horní roh.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 4. • 17:30
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
2:1
ONLINE
14. dubna
17:30
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 42:53. Vak, 62:33. Čermák

Hosté: 42:37. Flek

Sestavy

Domácí: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Mucha, Vráblík, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák (A) – Dostálek, Vlček, Heřman – Fronk, Vak, Hřebejk (A) – Šulek, Rob, Babka – J. Bárta.

Hosté: Honzík (Závorka) – Sičák (A), M. Rohan, Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák, Weinhold – Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý (C), Kindl – Flek, Gríger, O. Beránek – Kohout, Dušek, Harkabus.

Rozhodčí

Šír, Lacina – Bláha, Špůr

Stadion

Budvar aréna (kapacita: 6 421)

Návštěva

6 421 (vyprodáno) diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Jihlava 12 3 5 1 3 32:29 20
2. Pardubice 12 5 1 3 3 36:31 20
3. K. Vary 12 4 2 3 3 30:29 19
4. Motor ČB 12 3 1 2 6 20:29 13

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud