9. září 2017 • 04:55

Kometa vítala čtyřletého sponzora! Fanouškovi pohár přivezl Zábranský

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen na videu si mistrovská Kometa v pátek před zápasem proti Třinci (5:4 po nájezdech) připomněla oslavy svého dvanáctého titulu. Na pozvání šéfa klubu Libora Zábranského byl na zápase i čtyřletý fanoušek Dan Seidl, jehož příběh v létě vzbudil velkou pozornost. Za dopis a zlaté penízky tehdy Zábranský malému chlapci osobně přivezl ukázat extraligový pohár a pozval ho na střídačku na zahajovací utkání sezony. Nechal ho vhodit i buly.



Tomuto chlapci v Brně nikdo neřekne jinak než Daník. Po zisku titulu napsal ve spolupráci s maminkou Liborovi Zábranskému dopis a do obálky přidal i zlaté mince, protože vyhrané medaile jsou také zlaté.

„Já jsem Daník Seidl a mám čtyři roky. Protože jste vyhráli, za to vám pošlu penízky, protože jsou zlatý, jako medaile. Chtěl bych je dát celé Kometě,“ nadiktoval mámě dopis a přispěl tak do klubové pokladny hokejového mistra čtyřiceti korunami.

Majitele a kouče Komety to potěšilo natolik, že zanedlouho rodinu Seidlových navštívil s pohárem v autě. Jejich společnou fotografii na Facebooku vidělo přes 270 tisíc lidí a sklidila téměř osm tisíc lajků. Nezůstalo navíc u tohoto jednoho setkání. Daníka s jeho rodinou pozval na zápas s Třincem, provedl ho zákulisím haly, zavedl ho do šatny s hráči a podíval se s ním na jeho oblíbenou pohádku Máša a medvěd.

Kometa Brno - Třinec: Nejmladší sponzor Komety vhodil úvodní buly
Video se připravuje ...

Následně se Daník v dresu s číslem 10 objevil na střídačce Komety při rozbruslení a dostalo se mu možnosti vhodit slavnostní buly nové sezony. Klub ho na světelné kostce prezentoval jako nejmladšího sponzora (to kvůli darovaným čtyřiceti korunám) a malý fanoušek sklidil velký potlesk.

Především si pak z utkání odnesl zážitek, na který bude vzpomínat ještě hodně dlouho.

Kometa by mohla zvážit, zda by si ho jako talisman neměla ponechat déle, protože prestižní bitvu po dramatickém průběhu vyhrála 5:4 na nájezdy.

SESTŘIH: HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 5:4 po nájezdech
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec: Tomáš Svoboda rozhodl v samostatných nájezdech o bodu navíc pro domácí
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec: Erat krásně přihrál Ondřeji Němcovi, ten vyrovnal na 4:4
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec: Domácí snížili, trefil se Jan Hruška, 3:4
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:19. V. Němec, 06:11. Vincour, 53:50. Hruška, 57:24. O. Němec, . T. Svoboda

Hosté: 00:34. Marcinko, 08:43. Irgl, 15:09. Marcinko, 32:07. Hrňa

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – J. Krejčík, O. Němec (C), Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, F. Král – T. Svoboda, Hruška (A), M. Erat (A) – Zaťovič, V. Němec, Vincour – Mallet, Nahodil, H. Zohorna – J. Káňa, Dočekal, Haščák.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), Adámek, Linhart, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Petružálek – Dravecký, M. Kovařčík, Irgl – Svačina, Cienciala, Hrňa.

Rozhodčí

Hejduk, Petružálek – Gerát, Hynek

Stadion

DRFG Arena, Brno

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud