22. října 2017 • 18:24

Jednou a dost! Mladý klenot Martin Nečas se vrací z NHL do Komety

Autor: jip, zuc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | Nečekaně krátké bylo účinkování talentovaného útočníka Martina Nečase v NHL. Dvanáctka letošního draftu odehrála za Carolinu jenom jeden zápas a vrací se do Evropy, konkrétně do české extraligy. Tam na něho čeká brněnská Kometa, která ho do velkého hokeje vyslala. Momentálně se Nečas v zámoří připravuje na cestu domů.



O žádném propadáku nemůže být řeč. V utkání v Edmontonu, v němž odehrál 6:54 minut, si Martin Nečas vedl slušně, reference sklidil povzbudivé. Zároveň to byl ale jeho jediný čas, který mu Carolina v NHL vyměřila. Po tripu na západ a návratu z duelu v Dallasu informovala hráče a jeho zástupce, že svůj 18letý mladý klenot bude raději rozvíjet v Evropě.

„Martin potřebuje hrát, to je pro jeho kariéru momentálně to nejdůležitější, aby to mělo hlavu a patu. V Carolině ho do budoucna vidí mezi prvními šesti útočníky, tohle místo by ale nyní hned nedostal. Takže se vrací, počítá s tím a těší se do Komety,“ potvrdil informaci isport.cz hráčův agent Marek Vorel.

Později zprávu ústy svého generálního manažera Rona Francise potvrdila i Carolina. Rozhodnutí padlo po Francisově rozhovoru s Nečasem v sobotu před zápasem v Dallasu, kde spolu oba probrali všechno potřebné. Rodák z Nového Města na Moravě dnes ještě v americkém Raleighu (domovském městě Hurricanes) na internetu sledoval zápas Komety v Mladé Boleslavi a těšil se, jak svůj původní tým posílí. Zřejmě to bude hned v pátek doma proti Zlínu.

„Poslední tři zápasy výsledkově nevyšly, tak teď to chce dát nějaký gól a vyhrát v Mladé Boleslavi,“ přál si Nečas během druhé přestávky extraligového duelu. Přání se mu splnilo, Kometa skórovala dvakrát ve třetí třetině, vyhrála 2:0 a vrátila se na první místo tabulky.

Brzo se k ní připojí i staronová posila.

„Jsem rád, že mohu odehrát ještě jednu sezonu v Kometě, a moc se na ten návrat těším. Já i celá organizace Hurricanes si myslíme, že to je nejlepší cesta, abych se ještě dál zlepšoval. Prospěje mi to. Tady v Carolině máme čtyři centry, a domluvili jsme se na tom, že je zbytečné, abych v NHL hrál šest nebo sedm minut na zápas bez přesilovek. To nechtějí ani oni. Těším se zpátky za klukama, zvlášť se těším na výborné brněnské fanoušky. Je to pro mě velká motivace se před nimi zase představit,“ povídal Nečas do telefonu.

Nečas o Pastrňákovi, Eratovi a draftu. Jeden z nejlepších zážitků v životě, hlásí
Video se připravuje ...

Češi z NHL o Nečasovi po draftu: Je to teprve začátek, ať se daří, hlásí Voráček a spol.
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud