30. října 2017 • 11:11

Nedvěd: Sparta teď na špičku nemá, vidím ji okolo šestého místa

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Spartě strávil dvě sezony a také si moc dobře pamatuje, jaké to je, když se renomovaný klub ocitne v nesnázích, kdy mu nevychází či nevyjde sezona. Jako na jaře před devíti lety, kdy Pražané vyhučeli z play off v prvním kole a největší viník se našel právě v něm. V Petru Nedvědovi.



Aktuální situace ve Spartě leckterou mizernou minulost připomíná. Ale zatímco dříve se nejednou všichni divili, jak hvězdami napumpovaný kádr marní čas, dnes je to podle Nedvěda jinak.

Než před týdnem odcestoval do zámoří, Spartu si několikrát omrknul. A má celkem jasno: „Je otázkou, zda současný mančaft má na to, aby v nejvyšších patrech hrál. Můj názor ze sledovaných utkání je ten, že na špičku nemá. Pokud si někdo myslí, že Sparta má v této podobě na první příčky, nebudu mu to brát, ale za sebe říkám, že nemá. A je na vedení, jak se k tomu postaví. Já vidím Spartu okolo šestého místa,“ říká Nedvěd, který podle svých slov zhlédl zhruba polovinu utkání týmu, v němž v roli asistenta hlavního kouče pracuje jeho bratr Jaroslav.

Každý ví, že holešovický klub s hrací adresou ve Vysočanech je hodně specifický. Tlaky na hráče a kouče míří odevšad. „Na Spartě, ať se děje, co se děje, vždycky tam bude větší tlak než kdekoli jinde. Očekávání jsou velká. Jakmile nejste mezi první čtyřkou v tabulce, je to vždycky špatně a řeší se to,“ chápe dění okolo výměny hlavního trenéra.

Na Františku Výborném bude, aby schlíplou armádu nastartoval. Návrat rudého srdcaře může hodně pomoci, ale z dlouhodobého hlediska to podle Nedvěda nebude tak dramatické. „Pokud Sparta hraje s lepšími mužstvy, je tam vidět diametrální rozdíl v kvalitě. Podle mě ani rozpočtově nepatří k absolutní domácí elitě. Ono to jde všechno ruku v ruce. Jak říkám, na to být do šestky Sparta má, ale do nejlepší trojky, čtyřky ji nevidím,“ uzavírá někdejší hráč NHL a dlouholetý liberecký kapitán.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud