24. listopadu 2017 • 19:05

Tresty za vulgarity pokračují. Dvanáct klubů souhlasí, proti je Hradec s Plzní

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Většina týmů hokejové extraligy má jasno. Vulgární skupinové projevy nehodlají na svých stadionech tolerovat a tak i nadále souhlasí s tresty zavedené disciplinární komisí české nejvyšší soutěže. Na valné hromadě Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) podpořilo jejich setrvání dvanáct ze čtrnácti elitních mužstev. S návrhem na zrušení pokut souhlasil pouze hradecký Mountfield a Plzeň, která patří vedle Komety Brno k celkům s největším počtem trestů.



Pro české kluby vítané pravidlo, mnohým z jejich fanoušků však přijde jako trn v oku. Dosti diskutovaným tématem jsou od začátku extraligové sezony 2017/18 ustanovení APK LH, týkající se postihu nesportovního chování hokejových fandů zařazených do Disciplinárního řádu ELH na základě rozhodnutí týmů letos v srpnu.

Po 24 odehraných kolech se vyskytlo celkem 23 případů, které musela disciplinární komise prošetřit. Hrubé chování fanoušků se řešilo 15x, sedm incidentů souviselo s vhazováním předmětů na ledovou plochu a jednou se projednávalo použití pyrotechniky.

Nejčastěji trestané pokřiky 

PRUHOVANÁ BANDA ČU***Ů


PÍSKEJ, P**O, PÍSKEJ


BRNO KOMETA, K***T VEDLE K****A


PRAŽSKÝ KU**Y

Přes celou řadu trestů však drtivá většina extraligy pravidla schvaluje. Jasný důkazem tomu byl poměr hlasů 12:2 na poslední valné hromadě Asociace profesionálních klubů. Jedinými odpůrci byli zástupci Mountfieldu HK a Plzně, kteří si stojí za zrušením trestů a pokut.   

Největší množství postihů zatím sklidila právě plzeňská Škodovka a úřadující mistr z Brna. Tyto přední extraligová mužstva se podílí na dvou třetinách trestů a víc než čtyřech pětinách pokut celé soutěže. Naopak do ještě nepotrestaných týmů spadá Zlín, Liberec, Jihlava, Třinec, Sparta a Vítkovice. 

Kometa Brno - Sparta: Pražské kurvy! Kotel Komety vytáhl vulgární transparent proti soupeři
Video se připravuje ...
 

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud