16. června 2012 • 13:16

V čele českého hokeje podle očekávání zůstal Tomáš Král

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezidentem Českého svazu ledního hokeje byl dnes v Praze podle očekávání opět zvolen Tomáš Král. Současný šéf českého hokeje neměl protikandidáta, ve funkci jej podpořilo 56 z 60 delegátů volební konference.



Král před čtyřmi lety nahradil v čele ČSLH Vratislava Kulhánka a o jeho znovuzvolení nebylo pochyb. Jeho kandidaturu podpořila valná hromada Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, aktiv druhé ligy i všechny krajské konference hokejového svazu.

Pod vedením plzeňského právníka má za sebou hokejový svaz vydařené období. Z pohledu výsledků seniorské reprezentace získal národní tým medaili za posledních třech mistrovstvích světa. Výrazně se ale zlepšila i ekonomika ČSLH.

Zatímco v polovině roku 2008, kdy Král a spol. nastoupili do jeho čela, byl svaz ve ztrátě 44,5 milionu korun, aktuálně je v kladných číslech.

I na konferenci Král uvedl, že chce pokračovat v nastoleném trendu a za jeden z hlavních cílů si stanovil zlepšení výsledků juniorského týmu. Nově bude také svaz řídit hokejovou extraligu, z které chce vytvořit v součinnosti s kluby zajímavější produkt.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud