23. dubna 2014 • 15:27

Moyes poděkoval Fergusonovi, z angažmá v United se chce poučit

Autor: ČTK
Odvolaný kouč fotbalového Manchesteru United David Moyes je vděčný svému předchůdci Alexi Fergusonovi za šanci, kterou dostal. I když si představoval, že u "Rudých ďáblů" vydrží déle než deset měsíců, bere nevydařené angažmá jako velkou zkušenost a poučení do další trenérské kariéry.


"Během současného období změn a přestavby kádru nebyly výkony a výsledky takové, na jaké jsou Manchester a jeho fanoušci zvyklí, jaké očekávají. Rozumím tomu a chápu jejich frustraci," uvedl dnes v prohlášení den po svém odvolání Moyes.

Poděkoval legendárnímu Fergusonovi, který ho vloni doporučil jako svého nástupce. Britské média přitom spekulují, že právě Ferguson, člen vedení United, nyní stál za Moyesovým předčasným koncem.

"Jsem stále vděčný Fergusonovi, že věřil mým schopnostem a dal mi šanci vést takový klub," uvedl Moyes, který přišel na Old Trafford z Evertonu. "A jsem pyšný na to, že jsem mohl vést tým ve čtvrtfinále Ligy mistrů," připomněl kouč jeden z mála úspěchů na lavičce Manchesteru.

Přestože mu angažmá vůbec nevyšlo, bere ho jako poučení do budoucna. "Vždy jsem věřil, že se trenéři v průběhu kariéry pořád učí. Vím, že si z působení v United vezmu neocenitelné zkušenosti," dodal Moyes.

Na lavičce ho nahradil dosavadní hrající asistent Ryan Giggs, který povede tým do doby, než vedení určí nového kouče. Manchester prožívá jednu z nejhorších sezon od roku 1990 a čtyři zápasy před koncem Premier League už nemá šanci postoupit do příštího ročníku Ligy mistrů.

Články odjinud


Články odjinud