31. července 2014 • 14:05

Pardubickou ofenzivu podpoří Slovák Marcinko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovenský útočník Tomáš Marcinko se stal novou posilou hokejistů extraligových Pardubic. Detaily kontraktu klub nezveřejnil. Šestadvacetiletý centr, jenž na jaře pomohl Košicím k mistrovskému titulu, se podle klubového webu již ve středu připojil k týmu Východočechů.


"Po konci minulé sezony jsme s agentem řešili různé možnosti a čekali na nabídky. Přišla i z Pardubic a jsem rád, že jsme se dohodli," pochvalovala si nová pardubická akvizice.

Marcinko má za sebou velmi povedenou sezonu, kterou po startu na olympijských hrách v Soči i následném světovém šampionátu v Minsku završil klubovým titulem. "Jsme rádi, že se nám Tomáše podařilo získat. Obdrželi jsme na něj výborné reference, má za sebou úspěšnou sezonu," uvedl sportovní manažer klubu Dušan Salfický.

Díky svým parametrům by měl Marcinko podpořit důraz v ofenzivě. "Měl by pomoci naší hře směrem dopředu, je silný v osobních soubojích," doplnil Salfický.

Popradského rodáka si pro velký hokej vychovaly právě Košice. Před osmi lety byl jako 115. v pořadí draftován do NHL newyorskými Islanders, cestu do prestižní ligy ale nenašel. Po dvou sezonách v juniorské OHL (Barrie Colts) a čtyřech v nižší AHL (Bridgeport Sound Tigers) se vrátil před dvěma lety do Evropy. Po krátkém intermezzu ve švédském MODO zamířil do Košic.

V minulé sezoně si ve 44 zápasech základní části připsal 28 bodů za 10 branek a 18 asistencí, v play off přidal v osmi utkáních dva góly a finální nahrávku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud