29. října 2014 • 15:50

Hokejistky se chystají na baráž s Japonskem o účast mezi elitou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Českých hokejovým reprezentantkám dnes v Hodoníně začal závěrečný kemp před sobotním odletem do Japonska, kde budou v závěru příštího týdne usilovat v baráži proti domácímu výběru o účast mezi elitou mistrovství světa 2015. S posledním osmým týmem únorového olympijského turnaje v Soči se utkají v Jokohamě na dva vítězné duely.


Svěřenkyně kouče Jiřího Vozáka budou mít takřka týden na aklimatizaci, zápasy jsou na programu 8. a 9. listopadu, případný rozhodující duel 11. listopadu. "Zkušenosti s tou baráží nikdo nemá, hraje se takhle poprvé, tak uvidíme, co to přinese. Holky hrát hokej umí, tak věřme, že si to všechno sedne dohromady v ten správný čas," řekl dnes ČTK Vozák.

Poznatky o soupeři má vcelku bohaté. Koncem ledna v Třemošné podlehly v přípravě české hokejistky Japonkám 0:3 a 1:2, naopak před rokem na turnaji pěti zemí právě v Jokohamě slavily výhru 5:4 a vítězství v celém podniku.

"Je to silný soupeř, s nímž jsme za poslední tři až čtyři roky odehráli asi pět nebo šest utkání. Jde o soupeře zarputilého, který hodně dobře bruslí. Vidím to celé padesát na padesát. Japonky jsou v pozici, že musí, před domácím publikem by mohly být pod tlakem. Je určitě škoda, že se to nehraje u nás," zalitoval Vozák.

V Hodoníně, kde český tým navazuje soustředěním na dvoudenní kempy v Kolíně (září) a Jindřichově Hradci (říjen) bude mít k dispozici zatím jen tři pětky. "Další pětka z holek z USA a Ruska se k nám připojí později. Budeme trénovat signály, čekají nás nácviky založení útoku i přesilovky," přiblížil Vozák.

Hlavními negativy, která vyzdvihl po úspěšném MS skupiny A divize I v Přerově, byly malý důraz před brankou a při zakončování, včetně malé produktivity, neboť tým potřeboval až příliš mnoho šancí na vstřelení branky. "Věřím, že i tohle se podařilo zase posunout dál a vylepšit, což ukázaly i zápasy se Slovenskem a Ruskem, které se nám podařilo konečně porazit," připomněl Vozák přípravné duely z konce srpna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud