7. května 2015 • 09:06

Hartley, Laviolette a Vigneault se ucházejí o Jack Adams Award

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bob Hartley z Calgary, Peter Laviolette z Nashvillu a Alain Vigneault z New York Rangers byli nominováni na Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra NHL. Jako jediný z nich už tuto cenu získal Vigneault, a to v roce 2007 při působení ve Vancouveru.


Čtyřiapadesátiletý Hartley dovedl Calgary k účasti v play off poprvé od roku 2009. Dovedl Flames v sezoně NHL ke 47 výhrám a celkem 97 bodům, což bylo o 20 více než v ročníku 2013/14. Na Jack Adams Award kandiduje bývalý trenér Colorada a Atlanty poprvé.

O čtyři roky mladší Laviolette si připsal s Nashvillem ve své první sezoně na lavičce Predators 47 výher a 104 bodů, tedy o 16 bodů více, než tým získal v minulém ročníku. Nashville se výrazně zlepšil na domácím ledě a po třech letech se dostal do play off. Laviolette na ocenění kandiduje podruhé, v roce 2006 skončil při působení v Carolině druhý. V NHL vedl také New York Islanders a Philadelphii.

Třiapadesátiletý Vigneault získal s Rangers Prezidentovu trofej pro nejlepší tým základní části. Jezdci nasbírali v 82 zápasech 113 bodů a připsali si 53 vítězství. V počtu bodů i výher vytvořili klubový rekord. O Jack Adams Award se Vigneault uchází počtvrté. Vedle vítězství před osmi lety skončil v roce 2000 jako kouč Montrealu druhý, stejně tak v roce 2011 na lavičce Vancouveru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud