7. února 2016 • 22:20

Brankář Bartošák vrátil do Vítkovic vítěznou radost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
S brankářem Patrikem Bartošákem se do Vítkovic vrátila vítězná radost. Dvaadvacetiletý gólman se podruhé po návratu do ostravského klubu postavil mezi tyče a po úspěšně premiéře v Chomutově i dnes dovedl svůj tým k vítězství 2:1 nad Třincem v prodloužení.


"Samozřejmě, že si to užívám maximálně. Každý hokejista chce vyhrávat. Neviděl bych to ale tak, že to je kvůli mně. Oba zápasy, ve kterých jsem hrál, celý manšaft odmakal perfektně a jasně jsme ukázali, že kvalitu máme," řekl Bartošák po vítězném utkání s Třincem novinářům.

Dvě výhry po sobě, to Vítkovice naposledy zažily v závěru listopadu. Po triumfu nad Olomoucí však upadly do velké mizérie a za 19 kol se nezmohly na víc než čtyři vítězství. Takový kurs se však radikálně změnil s Bartošákovým příchodem, najednou se Vítkovičtí pádu od ošidné baráže vzpírají.

"Jak už jsem říkal, jsem přesvědčený, že tenhle mančaft svou kvalitu. A takové dva vybojované zápasy jako proti Chomutovu a Třinci nám můžou hrozně pomoct. Zopakuju to znovu, ale máme na to vyhrát i další zápasy, když budeme hrát tak jako dneska. Ty body jsme si zasloužili, kluci odvedli výbornou práci," uvedl Bartošák.

Domácí seniorská premiéra ve vítkovickém dresu ho nadchla. Derby s Třincem mělo říz na ledě i na tribunách. "Parádní zápas. Lidi byli neskuteční, tlačili nás a hrozně nám pomohli. Vychutnal jsem si to se vším všudy a korunovali jsme to bodovým ziskem nad velmi dobrým soupeřem," prohlásil Bartošák.

Podle něj mužstvo ukazuje velké srdce. "Prohrávali jsme o dva góly v Chomutově, prohrávali jsme s Třincem. Ale ukázali jsme srdce a to, že naděje umírá poslední. Dvakrát jsme to otočili a je to pro nás velká vzpruha," dodal Bartošák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud