3. prosince 2016 • 18:38

Sparta odstartuje oslavy 80 let soutěže i 113 let své existence

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté pražské Sparty odstartují nedělním soubojem o extraligové body s Vítkovicemi měsíc oslav 80. výročí ligové soutěže a zároveň 113 let své existence. Hráči tradičního klubu nastoupí do utkání, jehož úvodní buly je naplánováno již na 14 hodin, v unikátních retro dresech.


Dresy, ve kterých sparťané v neděli nastoupí, jsou kopiemi svetrů, v nichž bylo odehráno před osmdesáti lety v lednu 1937 první ligové utkání - v Ostravě proti ČSK Vítkovice (1:1).

"Samozřejmě byl zvolen jiný materiál, ale jedná se i tak o unikátní černé dresy, který zdobí pouze velké 'S' na prsou. Navíc jsou přidány pouze nášivky, které odkazují na 80 let od založení ligy a vzhledem k tomu, že dresy půjdou následně do aukce, je na nich také datum a jména obou soupeřů," přiblížil tiskový mluvčí Sparty Tomáš Zetek.

"Musím říct, že tyhle dresy se vážně povedly, moc se mi líbí," uvedl zkušený obránce Michal Barinka. "Byl jsem hodně příjemně překvapený a těším se na to, až v nich vyjedeme na led. I klukům v kabině se líbily, když jsme si je prohlíželi. Dostaneme k nim šedé návleky na kalhoty a černé stulpny, bude to vypadat hodně dobře," řekl Barinka, mistr světa z roku 2010.

Na zápas přijde celá řada legend pražského klubu. Například Jiří Kochta, Josef Horešovský, Rudolf Šindelář, Pavel Richter, z mladší generace pak Richard Žemlička, Jiří Zelenka a další.

"Na Spartu chodím stále často a rád. Bylo by parádní, kdyby se návštěva přiblížila té, co viděla v úterý výhru nad Kometou. Dvanáct tisíc fanoušků na takový zápas, to by bylo super. Bude to velká událost a moc se na to těším," prohlásil Richter, člen Klubu legend HCS.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud