30. května 2017 • 14:33

V nominaci Norska na kvalifikaci s ČR chybí nejlepší střelec King

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V nominaci norské reprezentace na utkání kvalifikace mistrovství světa s českými fotbalisty, které je na programu 10. června v Oslu, chybí nejlepší střelec Joshua King z Bournemouthu. Trenér Lars Lagerbäck povolal čtyři nováčky.


Norsko dalo v dosavadních pěti kvalifikačních zápasech pět branek. O dva góly se postaral King, který navíc 16 brankami pomohl Bournemouthu k devátému místu v anglické lize. Mimo hru jsou navíc i zbývající střelci Adama Diomandé a Martin Samuelsen.

"Je to škoda, protože v Bournemouthu měl formu. Ale i když bychom si moc přáli, aby byl s námi, tak se nedá nic dělat a musíme se obejít bez něj," uvedl na webu norského svazu Lagerbäck. Jeho týmu patří v tabulce skupiny C s třemi body předposlední místo, když porazil jen poslední San Marino. Češi jsou s osmi body třetí.

Lagerbäck se proto rozhodl dát šanci čtyřem novým hráčům. První start za norskou reprezentaci si tak můžou připsat brankář Mathias Dyngeland ze Sogndalu, obránce Birger Meling z Rosenborgu a útočníci Ohikhuaeme Omoijuanfo ze Stabaeku s Björnem Johnsenem z Heart of Midlothian.

Nominace Norska na kvalifikaci s Českou republikou (10. června) a přípravné utkání se Švédskem (13. června):

Brankáři: Rune Jarstein (Hertha Berlín/Něm.), Örjan Nyland (Ingolstadt/Něm.), Mathias Dyngeland (Sogndal).

Obránci: Omar Elabdellaoui (Hull/Angl.), Haitam Aleesami (Palermo/It.), Even Hovland (Norimberk/Něm.), Tore Reginiussen, Birger Meling (oba Rosenborg), Havard Nordtveit (West Ham/Angl.), Jonas Svensson (Alkmaar/Niz.), Gustav Valsvik (Braunschweig/Něm.).

Záložníci: Sander Berge (Genk/Belg.), Jo Berget (Malmö/Švéd.), Mats Möller Dähli (St. Pauli/Něm.), Mohamed Elyounoussi (Basilej/Švýc.), Markus Henriksen (Hull/Angl.), Stefan Johansen (Fulham/Angl.), Martin Linnes (Galatasaray/Tur.), Ole Selnäs (St. Etienne/Fr.), Anders Trondsen (Sarpsborg).

Útočníci: Tarik Elyounoussi (Olympiakos/Řec.), Björn Maars Johnsen (Heart of Midlothian/Skot.), Ohikhuaeme Omoijuanfo (Stabaek), Alexander Toft Söderlund (St. Etienne/Fr.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud