25. listopadu 2017 • 09:49

Panenka by to asi dal, já bohužel ne, podotkl s úsměvem Jindřišek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Záložník Josef Jindřišek v 81. minutě už skoro zvedal ruce nad hlavu, liberecký brankář Ondřej Kolář ale stihl jeho střelu z přímého kopu vyrazit na roh. Zkušený středopolař "Klokanů" tak musel vzít se spoluhráči v pátečním utkání 15. ligového kola zavděk bezbrankovou remízou, po které tým z Ďolíčku protáhl neporazitelnost v nejvyšší soutěži na šest utkání.


"Samozřejmě se to dalo kopnout líp tak, že by padnul gól. Bylo to poměrně blízko brány. Chtěl jsem to určitě kopnout na gólmanovu stranu, on udělal krok za zeď, ale ještě se stačil vrátit. Kdyby to bylo víc umístěné k tyči, asi by neměl šanci. Chybělo půl metru," řekl novinářům Jindřišek. "Pan Panenka by asi dal gól, já jsem ho bohužel nedal," doplnil domácí záložník s úsměvem směrem k legendě Bohemians Antonínu Panenkovi.

S remízou byl nakonec spokojený. "Vzhledem k průběhu zápasu bod bereme. Bylo to vyrovnané utkání, nahoru dolů, divákům se to muselo líbit. Potkaly se dva týmy, které preferují běhavý, náročný styl. Na druhou stranu my jsme měli víc gólových šancí než Liberec. Kdyby se nám jednu podařilo proměnit, byli bychom šťastnější," uvedl Jindřišek.

Jeho celek pošesté za sebou bodoval a potvrdil povedený podzim. Přitom před sezonou patřili Bohemians spíše k adeptům na boj o záchranu. "Šesté místo je krásné. Na začátku sezony nám to úplně nevyšlo výsledkově, trošku jsme tápali. Pak jsme se zápas od zápasu zlepšovali, začali jsme vyhrávat a zvedlo se to i herně," řekl šestatřicetiletý záložník.

Proti Liberci odehrál 195. utkání v dresu Bohemians a posunul se mezi deset hráčů vršovického klubu s nejvyšším počtem startů. "Cením si toho. Ještě těch pět zápasů a budu mít dvoustovku za Bohemku. A pak ještě pár a budu mít 300 ligových celkově. Mám takovéhle mety," dodal hráč s 286 starty v nejvyšší soutěži.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud