11. prosince 2017 • 16:00

Snowboardcrossařku Samkovou čeká ve Val Thorens dlouhá trať

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pro snowboardcrossařku Evu Samkovou se naplno rozběhne sezona v tomto týdnu ve francouzském Val Thorens. Úřadující královna disciplíny bere v této sezoně Světový pohár jako přípravu na únorovou olympiádu v Pchjongčchangu, kde zkusí navázat na zlatý úspěch ze Soči.


Olympijská sezona začala snowboardcrossařům v září v argentinském středisku Cerro Catedral, kde Samková dojela sedmá a druhá. "Svěťáky beru tréninkově. Když to vyjde, tak třeba vyhraju, když to nevyjde, tak třeba spadnu," řekla poté.

Nyní už je Samková ve Val Thorens. "Cítím se dobře fyzicky i psychicky," vzkázala ze střediska, v kterém pojede poprvé. V trati ale kvůli nepříznivému počasí netrénovala. "Viděla jsem videa z minulého roku z Evropského poháru juniorů a pár rad nám dali skikrosaři. Ze záběrů se mi moc líbila. Nejspíš pojedeme ve čtyřech, protože je docela úzká," řekla.

Trať ve francouzském středisku si prohlédla s trenéry ve vizualizaci od skikrosařů. "Pro nás ji budou muset trochu změnit, aby byla bezpečná. Bude to nejdelší trať za posledních pár let," uvedl kouč české reprezentace Marek Jelínek a dodal: "Evka je na tom fyzicky dobře, podařilo se nám pracovat s jejím zdravím a až na drobné bolesti se nám ji daří držet zdravou. Trať by jí mohla vyhovovat."

Se Samkovou do Francie dorazili také Vendula Hopjáková, Sára Veselková, Kateřina Louthanová, Jan Kubičík a Radek Vinter. Až před závody trenér Jelínek rozhodne, kteří čtyři z nich se postaví na start spolu se Samkovou.

Ve Val Thorens se podle posledních informací pojede v úterý oficiální trénink a od 12:15 kvalifikace, ale organizátoři vzhledem k počasí počítají i s dalšími variantami. V úvahu přichází rovněž možnost odložit kvalifikaci na středu, kdy by se následně jelo i finále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud