15. prosince 2017 • 15:32

Finové porazili na Channel One Cupu Koreu 4:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Finští hokejisté porazili na Channel One Cupu v Moskvě Koreu 4:1 a po středeční porážce v Praze s Českem dosáhli na první výhru na turnaji. Outsider se sice v 11. minutě dostal do vedení díky Kim Ki-songovi, ale Finové ještě v úvodním dějství otočili stav na 3:1. Korejci, kteří budou v únoru hostit olympijský turnaj v Pchjongčchangu, po prohře s Kanadou 2:4 ani podruhé na turnaji nebodovali.


Korejci v úvodu přečkali šance Finů a nečekaně šli do vedení. Při Puustinenově vyloučení se nováček elitní skupiny mistrovství světa ještě neprosadil, ale krátce po něm překonal Rämöho Kim Ki-song. Hned za 26 vteřin ale bylo vyrovnáno, poté co z dorážky překonal Daltona Manninen.

V 18. minutě favorit otočil stav. Kontiola se šikovně natlačil přes I Jong-čona před branku a gólman Anyangu kapituloval podruhé. Za 68 vteřin zvýšil střelou z levého kruhu obránce Jokipakka.

V úvodu druhé části se Finové ubránili při vyloučeních Lehtonena a Korpikoskiho, stav se nezměnil ani při trestech Swifta a Kim Tong-hwana. Přes šance na obou stranách zůstalo skóre nadále stejné, Daltonovi pomohla dvakrát v rychlém sledu tyč.

Na přelomu druhé a třetí části se Korejci neprosadili ani při Lajunenově pobytu na trestné lavici a vzápětí zvýšil Ikonen, který doklepl puk do odkryté branky. Přes pokračující jasnou převahu i dvě početní výhody už pak Finové skóre nenavýšili.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud