Adam Sušovský
10. února 2017 • 10:45

Neměl den. Prohra jde i za Kovářem. Ale byl to tým, kdo ho nechal ve štychu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věřil si, že chytá nejlépe v této sezoně. Že má formu jako hrom. Že to dokáže Josefu Jandačovi. Že si řekne o místo na světovém šampionátu. Brankář Jakub Kovář se po deseti měsících vrátil do reprezentace a doufal, že to bude pecka zápas. Nebyl. Po dvaceti minutách se třemi fíky v kase nasadil kulicha a zbytek zápasu odkoukal smutně ze střídačky. Prohra 2:5 ve Švédsku jde částečně za ním. Ale byl to tým, kdo ho nechal ve štychu.



V Čerepovci ho čekají poslední tři zápasy sezony, za týden je konec. Play off KHL už bude muset brankář Jakub Kovář sledovat jen z televize. A jako každý rok bude mít na výběr: udržovat se dva měsíce v zápřahu a bojovat o mistrovství světa, nebo hodit kopyta nahoru a odjet za teplem na dovolenou?

Hádám, že za A je správně. Do Paříže by chtěl jet každý a on sám se do fronty zájemců ochotně hlásí. Jinak by se na Švédské hokejové hry tak netěšil. Osmadvacetiletý gólman se chtěl v Göteborgu ukázat. Reprezentační dres oblékl po deseti měsících. Jenže po zápase řekl: „Opravdu jsem moc chtěl. Možná jsem byl přemotivovaný.“

V zápase s domácím Švédskem pustil tři góly z deseti střel a do druhé třetiny už se do branky nevrátil. Trenér Josef Jandač jej nekompromisně střídal. „Bylo mi ho líto. Ods*al to za nás,“ nebral si servítky jeho bratr, kapitán a střelec jediných dvou gólů Jan Kovář.

Češi rozehráli Švédské hokejové hry jednoznačnou prohrou 2:5, ta jde částečně za brankářem.

Minimálně druhý gól měl Kovář chytit určitě, nepředvedl žádný lepší zákrok navíc. Byl to prostě zápas blbec, jaký občas sedne na každého. Takový Carey Price by vám po tom, co v noci předváděl v Arizoně, mohl o podobných věcech vyprávět... Kovářovi navíc nepomohli ani laxní spoluhráči. Nechali ho ve štychu, on sám jen těžko mohl čelit tolika přečíslením.

Kovář byl po zápase naštvaný. Comeback si představoval jinak, to je jasné. Ale rozhodně neměl důvod se hroutit, dokonce v sobě našel sílu se pousmát a řekl: „Už jsem pár střídání zažil. Nic to se mnou neudělá.“

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud