Jakub Hlaváč
14. dubna 2016 • 21:50

Šampioni staré školy. Hlinka má šanci prodloužit šňůru velkých vítězů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milují ho fanoušci, vlastně spíše uctívají. A stejně to má Jaroslav Hlinka ve Spartě i u svých mladších kolegů. Kapitán rudého „S“ v play off opět potvrzuje svou výjimečnost, v prvním finále přispěl k výhře nad Libercem (3:1) gólem a dvěma asistencemi.



Říkají o nich, že jsou výjimeční. A oni to potvrzují. Zažili doby, kdy český hokej ve světě dominoval, mají v paměti velké bitvy. A také v posledních letech dokázali vyhrávat pro své milované kluby tituly. Pro své spoluhráče byli vůdci, hrajícími vzory.

Martin Straka dotáhl k historickému úspěchu svou Plzeň. Petr Čajánek ho napodobil o rok později ve Zlíně. A naposledy si šampaňského s gustem lokal Martin Ručinský. I on napsal báječnou tečku za svou už tak úžasnou kariérou. Dovel pohár domů. Do Litvínova.

SESTŘIH: Liberec - Sparta 1:3 (1. finále)
Video se připravuje ...

Teď je na scéně další mohykán. Jaroslav Hlinka. Hráč, pro kterého je Sparta srdcovou záležitostí. Včera ji přiblížil k tomu, aby série slavících legend pokračovala. Devětatřicetiletý centr může ve slavném dresu získat pátý titul. Nikdo jich v tomhle klubu nezískal víc.

V každém jeho střídání uvidíte touhu dotáhnout misi do úspěšného cíle. Když nezáří v produktivitě, skočí do střely, nebojí se srážek u mantinelu. A další část jeho práce není vidět. Ta v kabině. Když mluví ke svému týmu.

„Neznamená to vůbec nic, ale vstup je to dobrý,“ říkal po prvním finále v Liberci. Právě díky němu ovšem má Sparta dobrou šanci proti suverénovi uspět ještě třikrát. Dokázal to proti Zlínu, Plzni a dokázal to i ve čtvrtek.

Liberec - Sparta: Bílí tygři neunesli závěr utkání a chtěli se prát i po jeho konci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud