Michal Koštuřík
20. ledna 2017 • 22:18

Zlínští betonáři zazdili minulost. Hrají ofenzivně a zachraňují sezonu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá polovina základní části boří extraligové mýty. K výběru HC Mountfield, který postupně opustil svůj destruktivní styl a začal (se) bavit ofenzivními manévry, se přidal soubor PSG Zlín. Zbavil se stejné nálepky, kvůli níž ho protivníci napříč republikou dlouhá léta nesnášeli.



Betonáři zazdili minulost a otevřeli se novým trendům. Bezva pro hokej, pro ligu, pro fanoušky. O správnosti nastoupené cesty netřeba polemizovat. Nový směr přináší větší zábavu, víc gólů, šancí, zápletek. Když na sebe náhodou narazí v jarním play off Mountfield se Zlínem, nebude to série, u které vydržíte první třetinu, pak si zívnete, vypnete televizi a půjdete spát. Protože vám to prostě přijde jako promarněný čas.

Proměna Zlína pod novými trenéry Robertem Svobodou a Martinem Hamrlíkem je zjevná a představení na ledě Komety ji jen červeně podtrhlo. To není kritika předchozího dlouholetého kouče Rostislava Vlacha. Ten přivedl klub k úžasným úspěchům, které už se nikdy nemusí opakovat. Ovšem časem se s týmem dostal do slepé uličky, narazil do stěny a neznal cestu vpřed. Přešlapování na místě, motání se v kruhu, doufání v nový zázrak, bludné hledání spásy…Váhavý Zlín pak přece jen svolil ke změně, bylo za minutu dvanáct. Udělal to pod tlakem příznivců, výsledků, médií…V podstatě se nechal navigovat, neprozřel sám od sebe. Ale to už je dnes fuk. Sezona se ještě dá zachránit.

Evoluce je součást přírody i sportu. Rychlík do play off partě se zbytky mistrovského kádru z roku 2014 nakonec neujel. Drží se v posledních vagónech. I v nich se dá dojet do cíle.

Kometa Brno - Zlín: Je hotovo. Řezníček trefil prázdnou bránu, zvýšil na 2:4
Video se připravuje ...

Pardubice pod novým koučem vyhrály v prodloužení nad Třincem
Pardubice pod novým koučem vyhrály v prodloužení nad Třincem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud