31. října 2008 • 10:08

Houston veze body z Dallasu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Houstonu porazili Dallas na jeho palubovce 112:102 a vyhráli i druhý zápas nové sezony NBA. Na lavičce domácího týmu nevyšla premiéra novému trenérovi Ricku Carlislemu.



Neuspěl ani slavný kouč Larry Brown, jenž v prvním utkání ve službách Charlotte prohrál v Clevelandu 79:96.

Ústředními postavami Houstonu byli Jao Ming a Ron Artest. Čínský pivot si připsal 30 bodů a 13 doskoků, Artest získal jen o bod méně. Sedmi body se podílel na šestnáctibodové šňůře, kterou Houston za stavu 92:92 v závěrečné čtvrtině zápas rozhodl.

Artest se navíc stačil vtělit do role Jao Mingova bodyguarda. Když čínský obr schytal úder loktem od Joshe Howarda, vyhlášený bouřlivák po něm okamžitě vyjel. I když nedošlo k žádné inzultaci, rozhodčí udělili Artestovi technickou chybu.

"Nebyly tam žádné údery, bylo to v zápalu boje. Někdo Jaa praštil, tak jsem zareagoval," uvedl Artest, jenž rozhodčím nic nevyčítal. Čínský pivot se spoluhráče zastávala a vysvětloval rozhodčímu, že se Artest snažil zabránit strkanici mezi ním a Howardem.

Když Arterst odcházel pryč, plácli si dlaněmi. "Ron je skvělý parťák. Už se to stalo v přípravě a udělal to samé. Snaží se pomoc kamarádům a obětuje se kvůli tomu," řekl Jao Ming.

Osmašedesátiletému Larrymu Brownovi pokazili začátek angažmá v Charlotte hráči Clevelandu, kteří si spravili náladu po úvodní porážce s mistrovským Bostonem.

Nejlepším střelcům vítězů byl s 22 body LeBron James, i když v závěru utkání odpočíval na lavičce. "Máme spoustu kluků, kteří přiloží ruku k dílu. Už nemusím hrát v průměru 42 minut za zápas, protože máme z čeho vybírat," prohlásil James.

Novému kouči se nedařilo ani ve Phoenixu. Terry Porter vstoupil se Suns do soutěže výhrou v San Antoniu, ale domácí premiéra mu nevyšla a jeho tým prohrál 95:108 s New Orleans.

Výsledky:
Cleveland - Charlotte 96:79,
Dallas - Houston 102:112,
Phoenix - New Orleans 95:108.

Články odjinud


Články odjinud