5. prosince 2015 • 12:16

Skvělý úvod! České florbalistky porazily na MS Lotyšsko 15:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České florbalistky vstoupily do mistrovství světa v Tampere vysokou výhrou nad Lotyšskem 15:2. Čtyřmi góly oslavila návrat na světový šampionát po šesti letech Eliška Vrátná. V neděli od 18:15 SEČ čeká svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského duel s obhájkyněmi titulu Švédkami.



Češky měly od úvodu převahu, ale jako první se prosadil pátý tým minulého šampionátu v Brně a Ostravě. Po 111 vteřinách trefila pravý horní roh branky Ametereová. Odpověděla Vrátná, která překvapila z dálky Višněvskou a obrat zařídila po zpracování Krupnové podle oficiálního zápisu Urbánková.

"Obě jsme to trefily a ani jsme se neshodly, kdo to byl, protože čepele byly úplně u sebe. Jako kdyby to byla jedna tlustší. Nevíme, která byla první, tak jsme si střihly a napsaly to Tereze a mně asistenci," řekla novinářům Krupnová.

Zaváhání české defenzivy nabídlo vyrovnání Isjominové. Favoritky ale opět strhly vedení na svou stranu po dorážce Krupnové. Přes převahu českého výběru mohly Lotyšky vyrovnat po šanci Garklavové a pak v 15. minutě Paloncyová odvracela balónek těsně před brankovou čárou. Chybu Lotyšek naopak potrestala Vrátná a po 27 vteřinách druhé části v přesilovce zvýšila Ratajová už na 5:2.

Ve 30. minutě završila hattrick Vrátná, kterou ideálně uvolnila Jarolímová. Skóre ještě ve druhé části navýšily Řepková, Koníčková a opět Vrátná.

V závěrečné třetině se dostaly do hry i náhradnice Rybičková, Bočanová a Enenkelová, naopak odpočívaly Jarolímová, Ratajová a Vrátná. Gólmanku Kirilovovou, která vystřídala Višněvskou, ještě překonaly šestkrát. Dvakrát skórovala Mlejnková, jednou Vojáčková, Urbánková, Čapková a Billá.

"Ve chvíli, kdy to skončí 15:2, tak se musí říci, že byl zápas úspěšný. Ale především v úvodu tam byly věci, které z naší strany opravdu dobré nebyly," řekl trenér Miroslav Janovský. "Máme v týmu osm nováčků a některé hráčky, které hrají po delší době. Nervozita tam byla od prvního střídání velká."

V úvodu byl hodně nespokojený s obranou. "Jen jsme kolem soupeře pobíhali, z toho pramenily inkasované góly a nedobře řešené situace. Na druhou stranu jsme se na Lotyšsko dlouho připravovali, měli jsme několik videorozborů a v útočné fázi je 15 gólů důkazem, že jsme to zvládli dobře," uvedl Janovský.

Mistrovství světa florbalistek v Tampere:

Skupina B:

ČR - Lotyšsko 15:2 (4:2, 5:0, 6:0)

Branky a nahrávky: 4. Vrátná (Paloncyová), 7. Urbánková (Krupnová), 10. Krupnová (Ratajová), 17. Vrátná (Vojáčková), 21. Ratajová (Jarolímová), 30. Vrátná (Jarolímová), 33. Řepková (Koníčková), 37. Koníčková (Sládečková), 40. Vrátná (Jarolímová), 44. Vojáčková (A. Bočanová), 44. Urbánková (Enenkelová), 47. Mlejnková (Billá), 51. Čapková (Enenkelová), 53. Billá (Koníčková), 55. Mlejnková (Sládečková) - 2. Ametereová (Mikovová), 9. Isjominová (Garklavová). Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Fin.). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 207.

Sestava ČR: Kubíčková - Leierová, Čapková, Billá, Koníčková, Paloncyová, Hyršlová, od 41. navíc Rybičková - Urbanková, Krupnová, Ratajová - Sládečková, Mlejnková, Řepková - Vrátná, Jarolímová, Vojáčková - od 41. navíc A. Bočanová, Enenkelová. Trenéři: Miroslav Janovský a Lenka Bartošová.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud