1. prosince 2017 • 17:19

České florbalisty zahájily vítězně! Na MS v Bratislavě zdolaly Lotyšsko

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

České florbalistky porazily při vstupu do mistrovství světa v Bratislavě Lotyšsko 8:3, i když v osmé minutě prohrávaly už 0:3. Po dvou gólech vstřelily Tereza Urbánková a Nela Jiráková. V sobotu od 16:00 se tým trenéra Miroslava Janovského utká s Finskem.



Lotyšky sice na minulém šampionátu v Tampere v roce 2015 s českým týmem utrpěly debakl 2:15 a v únoru v kvalifikaci na MS v Madridu prohrály 0:7, ale tentokrát jim vyšel vstup do utkání.

Po 87 vteřinách otevřela skóre z dorážky Egleová. A přestože měly Češky převahu, inkasovaly další dvě branky. V sedmé minutě překonala Christianovou z úhlu Ankudinovová a za 61 vteřin zvýšila Berzinová z úniku na 3:0.

Češky se pak ubránily při trestu Čapkové a ještě v úvodním dějství otočily skóre. Bývalou gólmanku Vítkovic Višněvskou poprvé překonala ve 14. minutě Čapková a za dvě a půl minuty také Kapcová.

Potom sice neproměnila únik Řepková, ale v poslední minutě před první pauzou stihly favoritky dovršit obrat. Nejdříve svou střelu umístila přesně k pravé tyči Ratajová a v čase 19:53 skórovala Urbánková.

Převaha českého týmu pokračovala i v dalším průběhu, ale skóre se dlouho neměnilo. Až v 35. minutě zvýšila Jiráková, jen krátce předtím trefila Krupnová horní tyč. Jiráková se podruhé v utkání prosadila 43 vteřin před koncem druhé části parádní střelou do levého horního rohu.

V závěrečném dějství si ještě Češky vylepšily skóre dvěma trefami. Bekhendem se trefila Urbánková a také si připsala druhý gól v utkání. Pak ještě zakončila kombinaci Leierové a Urbánkové Mlejnková.

Mistrovství světa florbalistek v Bratislavě:

Skupina A:

ČR - Lotyšsko 8:3 (4:3, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Čapková (Kapcová), 17. Kapcová (Ratajová), 20. Ratajová (Christianová), 20. Urbánková (Řepková), 35. Jiráková (Krupnová), 40. Jiráková (Krupnová), 47. Urbánková (Leierová), 48. Mlejnková (Urbánková) - 2. Egleová (Mikovová), 7. Ankudinovová (Egleová), 8. Berzinová (Z. Bankavová). Rozhodčí: Andersson, Dufvenberg (oba Švéd.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 170.

Sestava ČR: Christianová - Jiráková, Čapková, Leirová, Koníčková, Billá, Plášková, od 41. navíc Beránková - Kapcová, Krupnová, Ratajová - Mlejnková, Urbánková, Řepková - Kubišová, Enenkelová, Žurková - od 41. navíc A. Bočanová. Trenéři: Miroslav Janovský, Lenka Bartošová a Sascha Rhyner.

Skupina B:

15:00 Německo - Švédsko.

Skupina D:

Dánsko - Thajsko 11:2 (2:0, 2:1, 7:1), Japonsko - USA 4:6 (1:3, 1:1, 2:2).

Skupina C:

18:00 Slovensko - Singapur,19:30 Estonsko - Austrálie.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud