3. ledna 2013 • 19:55

VIDEO: Startuje česká sezona rally. Vrací se i Martin Semerád

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S obhájcem titulu Janem Kopeckým, s Václavem Pechem, i navrátivším Martinem Semerádem, startuje v pátek letošní Mezinárodní mistrovství ČR v rally. Tradičně v Rakousku – Jänner Rally, prvním podnikem nejen MMČR, ale i rakouského mistráku, přičemž spadá i pod nově vzniklé ERC Ač jsou úseky vedeny hornatými oblastmi, sníh je dosud nejistý.



Začíná nový ročník českého rally. Ač v cizině, ač v lednu. Tradiční Jänner Rally v Rakousku však rozhodne od pátku o prvních pětadvaceti bodech do pořadí domácího šampionátu.

„Je to nejtěžší závod na absolvování bez jezdecké chyby. Úzké horské cesty, sníh, led, stále se měnící povrch, nepředvídatelná námraza a velká mezinárodní konkurence jsou každý rok hlavními znaky Jänneru,“ přiznal například Václav Pech.

Vedle něj nebude v podniku chybět ani úřadující mistr Jan Kopecký s tovární škodovkou. Byť už se dříve avizovalo, že český šampionát nebude jeho prioritou a bude se soustředit hlavně na podniky Mistrovství Evropy, do níž i Jänner Rally spadá.

A vrací se i talentovaný Martin Semerád, který většinu minulé sezony vynechal po tragické nehodě v Bohemia Rally, po níž zemřel jeho navigátor Bohuslav Ceplecha.

Jedno však možná bude chybět. Sníh. „V pátek a sobotu jsou předpovídány srážky,“ informoval sice organizační ředitel Ferdinand Staber, otázkou ale je, do jaké míry z toho bude spíše voda a led.

„I když si myslíte, že některou rychlostní zkoušku znáte z dřívějška, nikdy není stejná jako před rokem. V loňském roce nebylo při tréninku po sněhu ani památky, ale v noci před startem napadla taková nadílka, že pořadatelé jen stěží stačili zajistit průjezdnost tratě,“ upozornil ovšem Pech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud