Ivo Pospíšil
5. srpna 2016 • 07:14

Evakuace! Čechy v Riu vyhnala voda. Nová sprcha, vtipkoval Štybar

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIA | Ještě odpoledne se při návštěvě prezidenta Miloše Zemana zdálo vše v klidu. Jenže večer nastala v českém ubytování v olympijské vesnici nepříjemnost. Kvůli nečekané potopě museli olympionici opustit zhruba na patnáct minut své ubytování. „Nebyla to žádná malá závada, ale pořádná havárie,“ uznal šéf výpravy Martin Doktor. Do pokojů reprezentantů však naštěstí voda nenatekla.



Většina českých olympioniků se v tu dobu vracela zrovna z otevření Českého domu v Riu, ti co ale zůstali na ubytování v olympijské vesnici, zažili včera večer krušné chvilky. Kvůli havárii vody museli zhruba na patnáct minut opustit své ubytování.

„Dlouho jsme problémy brali s optimismem, jenže už je jich přeci jen dost. Naštěstí vše dopadlo prozatím dobře a nikdo se nemusí nikam stěhovat,“ informoval šéf české mise Martin Doktor, „Preventivně jsme přestěhovali sklad ve sklepě, aby žádný materiál nezůstal na zemi, i když to v tuhle chvíli nevypadá, že by do něj měla natéct voda,“ vyprávěl.

Voda tekoucí z vrchních pater se valila po schodištích a také výtahovými šachtami v jedné části domu, zaplavila chodby mezi apartmány. Situace pak byla až na tolik vážná, že se osmé hodině večer začaly domem číslo patnáct rozléhat i evakuační sirény.

Ve chvíli, kdy se tak zbylí olympionici ještě vraceli domů, vítala je stále voda stékající po schodišti.

„Chtěl jsem, aby uklidili schodiště, ale ne tímhle způsobem,“ snažil se brát situaci s humorem Doktor, ale posléze vážně dodal: „Situaci jsme hned řešili se zástupci Mezinárodního olympijského výboru a organizátorů her v Riu. Uvidíme, jak se vše vyvine v dalších dnech. Nebyla to žádná malá závada, ale pořádná havárie,“ dodal šéf české výpravy.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud