22. ledna 2014 • 14:00

Česká naděje pro Soči: Eva Samková (snowboardcross)

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S typickým širokým úsměvem, uzdraveným kolenem a knírkem. A také jako jedna z hlavních českých medailových nadějí. Tak na olympiádu do Soči odletí dvacetiletá snowboardcrossařka Eva Samková. Poslední Světový pohár, který v Andoře vyhrála, dává talentované závodnici zlaté ambice.



Na SP ve Vallnordu-Arcalísu startovala bývalá juniorská mistryně světa po zranění kolene, která utrpěla při tréninku. I tak bezpečně zvítězila a před X - games, které v Aspenu začínají 23. ledna, ukázala dobrou formu.

"Těším se, trať by měla být kratší, přizpůsobená olympiádě, bude to dobrý poslední test," těší se rodačka z Vrchlabí, která na snowboardcrossovém prkně řádí od roku 2008.

Předtím byl její vášní freestyle, kvůli zlomenině ruky a nohy ale změnila disciplínu. Dobře udělala, z let 2010, 2011 a 2013 má doma titul juniorské mistryně světa a mezi seniorkami vyhrála už 3 závody Světového poháru.

Olympijský závod v Soči čeká českou naději až druhý víkend soutěží, na místě ale bude už od začátku. Samozřejmě i s knírkem, který si před každým závodem pod nos maluje.

"Plánujeme jeden speciální, jeden už jsem měla vymyšlený, ale kluci ho zapomněli, tak chystám nový," navnadila fanoušky Samková , která v prosinci pózovala spolu s tenistkou Andreou Hlaváčkovou a atletkou Denisou Rosolovou pro rockový kalendář Ondřeje Pýchy.

Nápadníci ale mají smůlu, Samková randí s nejlepším českým freestyle BMX jezdcem Michaelem Beranem. Budeme mít hvězdný pár po Soči důvod k oslavě?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud