17. února 2014 • 16:50

Jágr gratuloval Samkové: Na Slováky s knírkem? Lidé si klepali na čelo

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SOČI | Zlatá snowboardistka Eva Samková se dočkala vysněného bonusu za své olympijské vítězství. Dnes odpoledne se v jídelně olympijské vesnice Sloboda v Soči setkala s členy hokejového národního týmu v čele se svým idolem Jaromírem Jágrem. Od mužstva dostala podepsaný dres s gratulací k vítězství.



Bylo to setkání dvou olympijských šampionů, které dělí hned několik sportovních generací. Dvacetiletá snowboardistka Eva Samková si kdysi hokejistu Jaromíra Jágra malovala v jeho pittsburském dresu. Poprvé se s ním setkala v pondělí odpoledne v olympijské vesnici v Soči.

„Bylo to příjemné. Seděli jsme přes hodinu. Seděli jsme u stolu s Pavlem Kolářem, partička hokejistů vedle nás. Nevypadalo to jako aranžované setkání, i když to bylo v pohodě. Kecali jsme dlouho. Divím se, že měli tak dlouho čas,“ rozplývá se Samková.

„Nikdy jsem neměla žádný extra vzor. Ale pamatuju si, že i když jinak vůbec nemaluju, tak jsem si jednou doma kreslila Jardu v dresu Pittsburghu, když tam hrál. Mí příbuzní hrajou hokej, tak jsem o něm samozřejmě slyšela.“

Setkání se snowboardcrossovou hrdinkou si užila i česká hokejová legenda. Jágra zaujal Samkové vítězný knírek, který okomentoval na svém facebookovém profilu.

Den po zlatém triumfu se Eva Samková sešla v Soči s Jaromírem Jágrem
Den po zlatém triumfu se Eva Samková sešla v Soči s Jaromírem Jágrem

"Zítra (v úterý proti Slovensku) jsem chtěl nastoupit s knírem, ale asi to neudělám. Stačila mi jízda od zimáku do vesnice. Všichni na mě koukali jako na blázna. Pár lidí si dokonce klepalo na čelo. Teda, myslím si, že to bylo kvůli knírku a ne proto, jak hrajeme," píše se svým tradičním humorem útočník národního týmu.

Hokejistům půjde fandit proti Slovákům

Samková si setkání s nedávno dvaačtyřicetiletým Jágrem vysnila jako odměnu za případnou zlatou olympijskou medaili. A když v neděli skutečně ve snowboardcrossu vyhrála, vedení výpravy udělalo všechno, aby mítink uspořádalo. Samková si setkání užila, byla ale trochu nervozní. A tak nakonec porušila své předsevzetí říct slavnému hokejistovi, že je podle ní bůh a borec.

„Nedovážila jsem se. To až zítra vyhrajou,“ smála se Samková s připomínkou k prestižními osmifinálovému zápasu se Slovenskem. „Byla jsem hrozně nervozní. Nevěděla jsem, jestli mám tykat, vykat. Tak jsem radši neoslovovala, když jsem nevěděla. Možná jsem byla trošku nervoznější než před závodem. Na závody jsem zvyklá, s Jardou to bylo poprvé.“

Od Jágra jako zástupce hokejového týmu čerstvá olympijská šampionka dostala dres s jeho číslem 68 s věnováním a podpisy všech hráčů.

„Je tam napsáno, že mi gratuluje a je tam Jardův podpis. Vepředu jsou pak podpisy všech,“ líčí Samková. „Medaili si neprohlížel. On už nějakou má, zná to moc době. Zajímal se, jak jezdíme a tak. Já jsem se ptala na celý tým, že působí jako kámoši a dobrá parta.“

V úterní osmifinálové řeži se Slováky by Samková svého dětského hrdinu ráda viděla v akci. „Chtěla bych, nad budou lístky,“ doufá Samková.

Čeští hokejisté nastoupí k osmifinálovému boji se Slovenskem v úterý od 18:00, zápas můžete sledovat na iSport.cz ONLINE.

VIDEO: Eva Samková získala pro Česko první zlato

Samková pod palbou otázek: Má kluka? Jak slavila? Kdy potká Jágra?
Video se připravuje ...

VIDEO: Samková si zlato náležitě užila

Samková má písničku: Milujem holku, co má kníra, hlava nám to nepobírá
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud