30. května 2016 • 14:45

Návštěva Ria? Prskavec viděl prasata hodující na odpadcích

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozporuplné dojmy má vodní slalomář Jiří Prskavec ze své současné návštěvy v Riu de Janeiro, kde trénuje na olympijském kanále. Zatímco ten si pochvaluje, cestou na trénink občas potkává prasata, která hodují na odpadcích kolem silnice.



„Je tady docela normální, že prasata se živí odpadky kolem silnice a koně se pasou hned vedle na tom málo porostu, který v Riu je. To nás překvapovalo na podzim, teď už ne. I když to prase na fotce bylo opravdu zajímavé,“ říká Prskavec a odkazuje na fotografii, kterou vyvěsil na Instagram.

„Jeli jsme na ranní trénink, a když jsme sjížděli na menší silnici, najednou tam byla velká prasnice a asi pět malých prasátek. Normálně by to byl krásný pohled, ale jak tam tak žraly odpadky, tak to nevypadalo moc pěkně,“ usmívá se Prskavec.

Loňský mistr světa si před dvěma týdny na evropském šampionátu definitivně zajistil účast na olympiádě v Riu. Hned po triumfu v Liptovském Mikuláši se vypravil do Brazílie, kde už na olympijském kanálu trénoval loni na podzim.

„Každý den máme dva tréninky na vodě, celkem tři hodiny. K tomu občas posilovna, běh. Měli jsme jen jeden den volný a to pak byli rádi, že můžeme zůstat v posteli. Nicméně teď je potřeba opravdu makat a únava k tomu patří,“ říká Prskavec.

A zatímco z Ria jdou zprávy, jak mnohá sportoviště ještě potřebují doladit, to na vodní slalom je perfektní.

„Slalomová trať je od podzimu dost upravená. A rozhodně k lepšímu. Je rychlejší, obtížnější, navíc hodně technická,“ popisuje Prskavec. „Na podzim jsem si říkal, že to není úplně olympijská trať, ale teď už si to rozhodně nemyslím. Je to jedna z nejlepších tratí, na kterých jsem kdy jezdil. Co se týče budov kolem trati, tak jsou těsně před dokončením a myslím, že na olympiádu budou určitě plně připraveny. Po našem příjezdu začali stavět i tribunu a nemůžu se dočkat, až bude plná lidí. Přijde mi strašně obrovská, snad pětkrát větší než v Troji, navíc je hodně blízko trati, takže to bude hukot.“

Snad jediný problém kajakář zažil na začátku soustředění, kdy do dráhy správci nepustili vodu, protože byla nově natřena stěna kanálu, a tak musel Prskavec i zbytek reprezentantů jezdit na klidné vodě.

„Jinak všechno probíhá hladce a navíc tady není moc závodníků, takže jezdíme maximálně v 15 lidech na dráze. Musím říct, že je to hrozná paráda. Člověk má čas soustředit se sám na sebe a nemusí uhýbat ostatním,“ říká Prskavec, který už se své olympijské premiéry nemůže dočkat.

„Pro mě byl hlavně obrovský sen a velká motivace se sem dostat. Doufám, že předvedu to, na co mám. Je to celosvětový sportovní svátek a sen každého sportovce, takže očekávám neskutečnou atmosféru a skvělé zážitky. Nejvíc se asi těším na zahájení, které vždy bývá neskutečné a potom samozřejmě na mé závody. Jaká to bude olympiáda? Bude to pecka!“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud