25. dubna 2015 • 18:31

Volejbalisté Dukly Liberec získali po dvanácti letech mistrovský titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté Dukly Liberec získali po 12 letech extraligový titul. Finálovou sérii s obhájci prvenství z Českých Budějovic vyhráli svěřenci trenéra Michala Nekoly 4:1 na zápasy, v posledním utkání doma zvítězili 3:0. Mistrem české ligy je Dukla potřetí, celkově triumfovala už posedmnácté.



České Budějovice dokázaly v Liberci vyhrát druhý finálový zápas 3:2, což byl jediný nezdar Dukly v play off a teprve druhá porážka v celé extraligové sezoně, doma pak ale dvakrát podlehly 0:3. Ve snaze vrátit sérii ještě jednou na jih zkusil trenér Jan Svoboda změnu na nahrávce, na kterou poslal zkušeného Zapletala.

Přesto měl úvodní set jasně ve své moci Liberec, nad často chybujícími hosty ho vyhrál propastným rozdílem 11 bodů. Dukla vládla zejména na bloku, své si na středu sítě opět uhrál i devětatřicetiletý Lubomír Staněk, držitel libereckého titulu z roku 2001. Domácí krátce znejistěli jen v druhé sadě, kdy málem přišli o sedmibodový náskok, ale vzpamatovali se včas.

To už měl Jihostroj na nahrávce Habra, který ve třetím setu dlouho držel českobudějovické naděje, ale pak na druhé straně přitvrdili Patucha se Správkou a libereckým hráčům v koncovce vycházelo prakticky vše, na co sáhli. Přečkali i jedinou těžší chvilku při Filově servisu a Patuchovo eso odstartovalo euforické mistrovské oslavy.

Liberec od zisku posledního titulu ve finále extraligy šestkrát neuspěl, naposledy vloni právě s Českými Budějovicemi.

Finále play off volejbalové extraligy mužů - 5. zápas:
Dukla Liberec - Jihostroj České Budějovice 3:0 (14, 21, 20)
Rozhodčí: Hudík, Krtička. Čas: 79 min. Konečný stav série: 4:1.

Sestavy a body:
Liberec: Správka 9, Leikep 14, Patucha 10, T. Kriško 15, Staněk 10, Janouch 2, libero Kopáček. Trenér: Nekola.
Č. Budějovice: Zapletal, Michálek 2, R. Mach 7, M. Kriško 7, Kuliha 12, Sobotka 6, libero Hupka - Fila 8, Habr 2, Pleva. Trenér: Svoboda.

Konečné pořadí extraligy 2014/15: 1. Liberec, 2. České Budějovice, 3. Karlovarsko, 4. Zlín, 5. Benátky nad Jizerou, 6. ČZU Praha, 7. Příbram, 8. Odolena Voda, 9. Ostrava, 10. Brno, 11. Ústí nad Labem, 12. Havířov.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud