17. února 2017 • 15:58

Úžasné drama bez medaile. Koukalová dovezla štafetu o kousek čtvrtou

Autor: iSport.cz, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve finiši chyběly síly. Štafeta českých biatlonistek ve složení Jessica Jislová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková a Gabriela Koukalová na MS v Hochfilzenu po skvělém výkonu bere čtvrté místo. Bezchybně střílející Koukalová v posledních stovkách metrů nestačila na mohutný závěr Ukrajinky Pidrušné a Francouzky Dorinové-Habertové, které si dojely pro stříbro a bronz za vítěznou německou finišmankou Laurou Dahlmeierovou, pro níž je to na šampionátu už čtvrté zlato. Na třetí místo francouzského kvarteta chybělo Koukalové nakonec necelých šest vteřin.



Dvaadvacetiletá Jessica Jislová zvládla ve sněžení, které v Rakousku vystřídalo dosavadní slunce, ostře sledovaný první úsek bez chyby, na opatrnou střelbu doplatila jen lehce pomalejším časem, ale i tak předávala Evě Puskarčíkové na osmém místě se ztrátou 38 vteřin na vedoucí Francii.

Puskarčíková v běhu lehce ztrácela, první střelbu vleže zvládla solidně s jedním dobíjením a na vedoucí Francouzku Aymonierovou měla manko kolem 50 vteřin. I vestoje Puskarčíková musela jednou dobíjet, ale zvládla to výborně a nakonec předávala Veronice Vítkové na pátém místě jen šest vteřin za průběžně třetími Ukrajinkami.

Vyždímaná Koukalová: Mrzí mě to, už nebyly síly. Češky nepodržely lyže - čtěte ZDE »

Do dějiště MS přijel za Gabrielou Koukalovou její otec, který ji utěšoval po čtvrtém místě ve štafetě
Do dějiště MS přijel za Gabrielou Koukalovou její otec, který ji utěšoval po čtvrtém místě ve štafetě

Veronika Vítková začala ve velkém běžeckém stylu a německý náskok stáhla až na dvacet vteřin. Pak se ale zdržela na střelnici, kde musela hned třikrát dobíjet. Od trestného kola se ale zachránila a znovu se vydala na stíhačku za nejlepšími. Tu sice opět trochu srazila dvěma dobíjeními, zvládla to ale bez trestného kola a Gabriele Koukalové předala na pátém místě, pět vteřin za průběžně třetí Francií.

Na vedoucí Němku Lauru Dahlmeierovou česká hvězda šampionátu v tu chvíli ztrácela necelých 29 vteřin, před sebou měla Dorinovou-Habertovou z Francie a ještě kousek před ní Ukrajinku Olgu Pidrušnou.

První střelbu si Gabriela Koukalová pohlídala i za cenu lehké ztráty, kdy jí soupeřky v boji o medaili lehce poodjely, dostala se před ní i Dorothea Wiererová. Češka ale opět předváděla skvělý výkon na trati a po vteřinkách ukrajovala ztrátu.

Střelbu vestoje pak zvládla fantasticky a do posledních dvou kilometrů vyrazila 5,4 vteřin za Dahlmeierovou na druhém místě. Skvěle běžící německá jednička už ale zlato nepustila, naopak Koukalová se Ukrajince a Francouzce utrhnout nezvládla. Zhruba 500 metrů před cílem pak obě nechaly Češku za sebou a trojnásobná medailistka z Hochfilzenu už jim neměla sílu vzdorovat.

DÁREK v sobotním deníku Sport! Velký plakát Gabriely Koukalové a biatlonová hra
Video se připravuje ...

Ženy - štafeta 4x6 km:

1. Německo (Hinzová, Hammerschmidtová, Hildebrandová, Dahlmeierová) 1:11:16,6 (0 trest. okruhů + 9 dobíjení),
2. Ukrajina (Varvynecová, Džymová, Merkušynová, Pidrušná) -6,4 (0+4),
3. Francie (Chevalierová, Aymonierová, Braisazová, Dorinová Habertová) -8,1 (0+7),
4. ČR (Jislová, Puskarčíková, Vítková, Koukalová) -14,0 (0+6),
5. Itálie -36,5 (0+6),
6. Švédsko -1:20,4 (0+7),
7. Polsko -1:23,1 (0+6),
8. Slovensko -1:26,9 (0+7),
9. Bělorusko -1:50,7 (0+5),
10. Rusko -2:15,5 (1+8).

Speciální příloha: Vše o MS v biatlonu 2017, Hochfilzen - čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud