9. ledna 2017 • 18:55

Změny v české štafetě. Místo Charvátové dostane šanci juniorka Davidová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve štafetě českých biatlonistek na Světovém poháru v Ruhpoldingu dostane poprvé šanci juniorka Markéta Davidová. V týmu s vedoucí ženou seriálu Gabrielou Koukalovou, Evou Puskarčíkovou a pravděpodobně s uzdravenou Veronikou Vítkovou poběží ve čtvrtek místo Lucie Charvátové.



Dvacetiletá Davidová v listopadu vyhrála sprint nižšího IBU Cupu v Beitostölenu a před Vánoci už si vyzkoušela atmosféru Světového poháru v Novém Městě na Moravě při sprintu. Charvátové nevyšla na začátku prosince štafeta v Pokljuce a stále se při střelbě trápí.

"Rozhodnutí jsme udělali už někdy mezi Vánocemi. Když to řeknu na rovinu, my zase nemáme tolik na výběr. Těch lidí, co přichází v úvahu, není mnoho," řekl kouč Zdeněk Vítek pro web České televize.

Biatlonová reprezentace se do Ruhpoldingu přesunula z úspěšného Oberhofu, kde slavila pět medailí: Koukalová dvakrát vyhrála, jednou brala stejně jako Michal Šlesingr stříbro a Puskarčíková byla v neděli třetí.

Uzdravená Vítková už absolvovala pár tréninků. "I střelbu nějakým způsobem po nemoci stabilizovala, takže to zatím vypadá, že pojede," upřesnil Vítek.

V úvodní štafetě sezony v Pokljuce byly Češky čtvrté. Pátou zastávku SP zahájí ve středu mužská štafeta. "Je tady čtyřicet centimetrů čerstvého sněhu. Je tu kolem nuly až minus dvou stupňů. No, jako v pohádce," popsal Vítek.

Juniorka Markéta Davidová v cíli svého prvního závodu Světového poháru. V Novém Městě na Moravě jí těsně utekl postup do stíhačky.
Juniorka Markéta Davidová v cíli svého prvního závodu Světového poháru. V Novém Městě na Moravě jí těsně utekl postup do stíhačky.

Biatlonová naděje Davidová: Soupeřkám bych radši ještě říkala o podpisy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud