31. prosince 2014 • 17:10

Koudelka: Diskvalifikace kvůli kombinéze? Příště víc nafouknu břicho

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrou formu ukázal skokan na lyžích Roman Koudelka v kvalifikaci druhého závodu Turné čtyř můstků v Garmisch-Partenkirchenu. Čtvrté místo mu nakonec ve výsledcích sebrala diskvalifikace za nepředpisovou kombinézu.



Koudelka měl ale jako člen elitní desítky SP postup jistý. Ve čtvrtečním závodě se v K.O. prvním kole utká se Slovincem Prevcem. Postoupili další dva Češi.

„Byl jsem diskvalifikovaný za kombinézu. Měl jsem s tím trošku problémy. Dneska jsem ani nedopíjel. Lehce jsem se na to vykašlal a takhle to dopadlo,“ líčil Koudelka.

Český lídr měl o centimetr větší kombinézu, než povolují pravidla, a tak mu byl povedený skok do vzdálenosti 131,5 metru k ničemu. „Když se dopiju, tak víc nafouknu břicho a potom nemusím s kombinézou nic dělat. Je to jeden centimetr, to se nedá nic dělat,“ líčí Koudelka.

„Na kontrole se z toho nedělaly moc cavyky. Myslím, že kdybych kontrolora trošku přemlouval, že by mě asi nechal projít. Ale mně to bylo dneska opravdu jedno. Já jsem si dobře zaskákal a to bylo důležité.“

Koudelkovi vyšel i tréninkový skok

Koudelkovi se kromě kvalifikačního skoku povedl i tréninkový skok, při kterém přistál na 135 metrech.  „Od prvního skoku to tady má vysokou úroveň. Já se tady cítím dobře. Hlavně jsem si to užíval, to bylo pro mě důležité. Těším se už na zítra,“ říkal Koudelka.

Kvůli diskvalifikaci se v pořadí kvalifikace propadl až na osmačtyřicáté místo. Za ním skončili jen Rakušan Schlierenzauer a Švýcar Ammann, kteří do kvalifikace vůbec nenastoupili. Koudelka se tak v nedělním prvním kole (14.00, PP Eurosport) utká se Slovincem Petrem Prevcem.

„Mně je jedno, jestli půjdu proti Bardalovi, Jacobsenovi nebo Schlierenzauerovi. Já si tady věřím. Mně se ten můstek líbí, těším se,“ hlásí Koudelka.

Z dalších tří českých skokanů do prvního kola postoupili taky jednadvacátý Jan Matura a pětatřicátý Jakub Janda. Oba tak napravili zaváhání z Oberstdorfu, kde zůstali v kvalifikaci. Matura se v prvním kole utká s Němcem Danielem Wenigem, Jandu čeká Nor Phillip Sjöen. „Mělo by to být automatické, ale po nepovedeném Oberstdorfu je to spokojenost,“ hodnotil Matura.

„Skok nebyl špatný. V Oberstdorfu jsem byl trochu křečovitější, neměl jsem švung. Postup je postup. Můstek tady mám rád, doufám, že navážu na výsledky z minulých dvou let,“ připomněl Matura své dva poslední závody v Garmisch-Partenkirchenu, kdy si posunul své zdejší nejlepší umístění na šestnáctou a jedenáctou příčku.

Janda: Pořád to není ono

Janda byl spokojený s postupem, ale na můstku od sebe očekává víc.
„Samozřejmě je to povzbuzení, v Oberstdorfu mi to vůbec nešlo. Tady to bylo od prvního skoku lepší. Ale není to pořád ono,“ říká Janda. 

„Chybí tomu uvolněnost. Vůbec necítím, že bych za hranou stouplal. Z hrany je to, jak by řekl bývalý trenér Ján Tánczoš: Iba ses tam tak na plytko vrhol…“ V kvalifikaci opět zůstal Antonín Hájek.

„Protrápit se na Turné kvalifikacemi není ideální. Možná bude lepší potrénovat a připravit se na lety,“ naznačuje Hájek, že pro něj Turné zřejmě skončí v polovině a dál se zaměří na trénink pro blížící se letecké závody v Kulmu.

České skokany čeká na silvestrovský večer tradiční partička bowlingu.
„Uvidíme po dnešní noci, co bude. Já věřím, že to s klukama doladíme,“ směje se Janda.

Koudelka plánuje, že se turnaje nezúčastní a bude spíš odpočívat.
„Nevím, jestli budu hrát. Spíš se půjdu jen kouknout. Nejsem na tenhle pohyb zvyklý, tak aby mě zítra nebolely hýždě…“ říká Koudelka.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud