Martin Hašek
14. prosince 2017 • 09:00

Ester Ledecká začíná SP na prkně: Chválila mě i Vonnová, to byl zážitek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ITÁLIE | Ze dvou prkýnek je najednou jen jedno a všeumělka Ester Ledecká se řítí předvést se v dalším sportu. Po sjezdařské show v Severní Americe, kde udivila sedmým místem ve sjezdu Světového poháru v Lake Louise a prodloužené ve Svatém Mořici už je v Dolomitech. V horském městečku Carezza dnes začne olympijskou sezonu na snowboardu.



Drží se své magie. Zakázané slovo na „o“ se v týmu Ester Ledecké stále nepoužívá.

„Já jen připomenu, tady někde je můj manažer a má takovou kasičku, na které je napsáno zakázaný slovo. Takže, dávejte si bacha!“ zahlásila Ledecká včera vpodvečer pro hlouček českých novinářů v bílém zatepleném stanu pod závodní tratí v Carezze.

Olympiáda? Na ní opravdu zatím Ledecká myslet nemusí. Pokračuje ve zběsilé jízdě, při níž nemá na zbytečné starosti čas. Paralelním obřím slalomem dnes na snowboardu začne další část své sezony s vrcholem v daleké Koreji. Zatím všechno klape. Spíš ještě líp, na slečnu Ester se valí samá chvála.

Ledecké si všimly NY Times. Je naše vlajková loď, říká manažer, který pracuje i pro Čecha
Video se připravuje ...

„Asi nejsilnější zážitek byl, když jsem vyhrála ten trénink a všechny holky za mnou v Lake Louise přišly, Lara Gut a Lindsey Vonn, úplně celá špička za mnou přišly a řekly: Good job!“ vzpomíná Ledecká na ozvěnu svých lyžařských kousků v Kanadě, kde ve sjezdu kromě triumfu v tréninku nasbírala i sedmé a třinácté místo v závodech SP.

V neděli ve Svatém Mořici ve fukejři marně čekala na spuštění posledního závodu své lyžařské série. Její nezkrotná energie ale nemusela čekat na další výzvu dlouho. V italské Carezze ji hned vítal snowboardový svět.

„Musím říct, že mě strašně potěšilo, že na prvním tréninku za mnou všichni trenéři, všichni závodníci přišli pogratulovat, že to je úplně úžasný. Objímali mě, že se dívali, že strašně fandili. Fakt mi to udělalo radost a jsou hrozně hodní, že to takhle berou,“ usmívá se Ledecká.

Dnes už bude pro ostatní dívky na prkně soupeřkou na startu sezony. Na pódiu s červeným kobercem včera vyfasovala od malého italského kluka startovní číslo 10 a půjde na to. Přestože má v těle po měsíční pauze na snowboardu jen necelé tři dny ježdění.

„Jeden den jsem jezdila v dešti, nejelo to, foukalo, takže nepustili vleky. Druhý den jsem měla pár jízd v obřáku. A dneska? Moc oblouků jsem si nesjela,“ hodnotí Ledecká bleskovou přípravu na prkně. „Ale tohle bylo moje rozhodnutí, chtěla jsem jet do Mořice a trvám na tom.“

Svízelné tři dny v Dolomitech se i proto snažila využít naplno. Aby nad jejím lyžařským já opět jednou vyhrálo to snowboardové.

„Dělám co můžu, mám různá cvičení, abych se přehodila. Začínám se cítít jistě, ale byla dlouhá pauza,“ říká Ledecká.

V Carezze před dvěma lety vyhrála a vloni byla druhá. A možná ne jenom náhodou. Právě tenhle kopec totiž na snowboardovém okruhu nejvíc připomíná myší díry lyžařských sjezdovek.

„Tenhle kopec je specifický hlavně tím, že má prudkou část. Myslím, že je to nejprudší, co se jezdí,“ líčí Ledecká. „Ono to asi v televizi není tak vidět, ale trošku prudké to je. I když po Söldenu už mi všechno připadá jako totální placka. Jako lyžařka to tak úplně neberu. Ale snowboarďáci říkají, že to je prudký…“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud