5. prosince 2014 • 17:02

Sáblíková na bedně! V Berlíně dojela třetí, vede seriál dlouhých tratí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila na Světovém poháru v Berlíně třetí místo v závodu na 3000 metrů a udržela vedení v průběžném pořadí seriálu na dlouhých tratích. Vítězná Ireen Wüstová ji porazila téměř o čtyři sekundy, další Nizozemka Marije Jolingová o dvě. Karolína Erbanová dojela na pětistovce sedmá.



Sáblíková před startem označila umístění na stupních vítězů za svůj cíl, neboť konkurence na trojce je podle ní velice vyrovnaná. "Já jsem hrozně ráda za tu bednu, bedna je vždycky super. Akorát by ten odstup nemusel být tak velký, protože čtyři vteřiny jsou přece jenom docela dost," řekla Sáblíková ČTK.

V čele SP má náskok 30 bodů před Wüstovou, která minulý závod vynechala, ale nyní ovládla i druhou trojku v sezoně. "To vedení ve Světovém poháru je taky skvělé, i když je mi jasné, že o to asi přijdu, protože příště sice pojedu s Ireen, ale ona je prostě o něco rychlejší," uvedla.

Trojnásobná olympijská šampionka Sáblíková byla v obou předchozích vytrvaleckých závodech druhá. Na úvod SP v japonském Obihiru prohrála na tříkilometrové trati s Wüstovou, na pětce v Soulu pak nestačila na Němku Claudii Pechsteinovou.

S tou dnes jela v závěrečné rozjížďce, do té doby vedla právě Wüstová časem 4:01,55. Česká reprezentantka se na mezičasech pohybovala na třetím až čtvrtém místě, v závěru uhájila stupně vítězů o 17 setin před Ruskou Olgou Grafovou.

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka počítá s tím, že v neděli v Berlíně pojede 1500 metrů i závod s hromadným startem, který v Soulu poprvé v kariéře vyhrála. Jeden start čeká Sáblíkovou i v sobotu, buď na kilometru, nebo v týmech.

Erbanová se v minulém závodu v Soulu poprvé v kariéře dostala na pětistovce na stupně vítězů, časem 38,83 tam byla třetí. V Berlíně jela rychleji, čas 38,62 jí však tentokrát stačil jen na sedmé místo, na medailové pozice ztratila 22 setin. S velkým odstupem zvítězila favorizovaná Korejka I Sang-hwa.

Závody SP v rychlobruslení v Berlíně:

Ženy: 3000 m: 1. Wüstová 4:01,55, 2. Jolingová (obě Niz.) 4:03,34, 3. Sáblíková 4:05,36, ...v divizi B 23. Zdráhalová (obě ČR) 4:23,97.

Pořadí SP (po 3 závodech): 1. Sáblíková 230 b., 2. Wüstová 200, 3. Pechsteinová (Něm.) 185.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud