17. listopadu 2017 • 19:16

Poslanec Janda neprošel kvalifikací, rozloučí se v závodu družstev

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Skákající poslanec" Jakub Janda se nekvalifikoval do nedělního úvodního individuálního závodu Světového poháru ve Wisle. Dvojnásobný medailista z mistrovství světa se tak s kariérou rozloučí v sobotním závodu družstev. V neděli budou skákat Roman Koudelka a Lukáš Hlava.



Vítěz Světového poháru a Turné čtyř můstků Janda končí sportovní kariéru kvůli tomu, že byl v říjnu zvolen do Poslanecké sněmovny. V posledních čtrnácti dnech se už seznamoval s prací poslance a před příjezdem do Polska trénoval naposledy o týden dříve v německém Klingenthalu.

V dnešní kvalifikaci skočil devětatřicetiletý Janda 106 metrů a obsadil 64. místo ze 72 startujících. O dvě příčky za ním skončil Vojtěch Štursa, jenž skočil 114 metrů, ale po dopadu se mu rozjely lyže a dvaadvacetiletý Čech upadl. Protože nemohl vstát, zavolal si pomoc a z dojezdového prostoru odkulhal s pomocí zdravotníků.

Z českého kvarteta předvedl podle očekávání nejlepší výkon Koudelka, jenž se díky 117 m bezpečně kvalifikoval jako jednatřicátý. Hlava (112,5 m) prošel do nedělního závodu ze 48. pozice.

Kvalifikaci vyhrál nejdelším skokem 129,5 m Rakušan Stefan Kraft.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud