Květoslav Šimek
1. března 2015 • 16:45

O stovku? Tenisté začali přípravu na Austrálii nohejbalem

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budou bez Tomáše Berdycha i Radka Štěpánka, proti Austrálii je v prvním kole Davis Cupu v Ostravě čeká pořádná šichta (6.-9. března). I proto se český tým od prvního tréninku drží v bojové náladě. První trénink a seznámení s povrchem ČEZ Areny si Lukáš Rosol a Jiří Veselý zpestřili soubojem v nohejbálku.



„O stovku?“ hecovali se tenisté na kurtu hned po rozcvičení. Tenisové rakety zatím nechali v klidu, společně s kondičním trenérem Davidem Vydrou a trenérem Theodorem Devotym si na úvod dali nohejbal. „Stovku euro, nebo korun?“ zaznělo pobaveně z hloučku přihlížejících.

Lukáš Rosol (30. na žebříčku ATP) a Jiří Veselý (46.) ponesou v Ostravě hlavní tíhu českého týmu. Kapitán Jaroslav Navrátil nominoval ještě mladého Adama Pavláska (239.) a Jana Mertla (218.), kteří se kvůli návratu z turnajů k týmu teprve přiojí.

Čeští tenisté si užívají chvíle volna před daviscupovým zápasem s Austrálií
Video se připravuje ...

„Jeli jsme do Ostravy vlakem, tři hodinky v pohodě, je to lepší než na té naší dálnici,“ líčil příjezd Rosol. „Nálada je výborná, pohoda v týmu je super a forma doufám bude lepší a lepší koncem týdne. Austrálie je těžký soupeř, každý zápas bude těžký, ale my uděláme maximum pro to, abychom po víkendu měli tři body.“

Lukáš Rosol už zkušenosti s „živými“ zápasy v Davis Cupu má, pokaždé svou roli zvládnul spolehlivě. Jiří Veselý už si v národní soutěži také zahrál, ale poprvé půjde do bojů v roli týmové dvojky.

„Bez Tomáše a Radka, kteří to táhli posledních sedm let, jsme oslabení, to je bez debat,“ říkal Veselý. „Ale pořád máme natolik silný a zkušený tým, abychom dokázali zabojovat! Uvidíme, jak se to bude celé vyvíjet. Máme domácí výhodu a povrch takový, aby co nejvíc vyhovoval nám, a jim co nejmíň.“

Australané už dva dny trénovali v Praze na Spartě, do Ostravy se přesunovali autobusem. Přijedou bez talentovaného Nicka Kyrgiose (37. v žebříčku ATP), který má problémy s krční páteří. V týmu jsou Bernard Tomic (42.), tvrdě servírující Sam Groth (69.), bývalá světová jednička Lleyton Hewitt (99.) a mladý Thanas Kokkinakis (138.)

„Favority určitě nebudeme, i když máme výhodu domácího prostředí,“ míní nehrající kapitán Jaroslav Navrátil. „V Ostravě se nám vždycky dobře hrálo, až na nevydařený zápas s Kazachstánem. Tak věřím, že se lidi přijdou podívat na nové kluky v nových rolích. Na to se těšíme. Momentální kvalita je na australské straně, ale Davis Cup je jinou soutěží. A kluci zkušenosti mají.“

Ve čtvrtek by se měl k českému týmu připojit i zraněný Radek Štěpánek. Alespoň v roli konzultanta a psychické podpory. „Aby klukům případně něco poradil a byl s týmem. To su velice rád,“ dodal Navrátil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud