22. října 2015 • 12:19

Nominace pro Fed Cup bez překvapení. Češky budou v nejsilnější sestavě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Očekávané kvarteto nominoval kapitán českých tenistek Petr Pála na finále Fed Cupu proti Rusku. Jedničkou týmu bude světová pětka Petra Kvitová, kterou doplňují devátá hráčka žebříčku Lucie Šafářová a patnáctka Karolína Plíšková. Poprvé je ve finálové sestavě Barbora Strýcová. V roli náhradnice se s týmem bude připravovat Denisa Allertová. Zápas se odehraje v pražské O2 areně 14. a 15. listopadu, domácí tenistky budou usilovat o čtvrtý titul během pěti let.



"Lehká volba nominace to nebyla, jako skoro nikdy, ale rozhodl jsem se pro tuhle sestavu,která dává nejvíc šancí uspět proti Ruskám," řekl Pála novinářům. "Petra s Luckou byly jasné, už toho vyhrály hodně. Kája má výbornou sezonu a je velká šance, že se dvouhry můžou rozdělit mezi tři singllistky," uvedl kapitán.

Kvitová se Šafářovou hrály všechna finále v letech 2011, 2012 i loni. Především Kvitová má ve Fed Cupu úžasnou bilanci. Od sezony 2011 prohrála z 22 zápasů jen dvakrát a ve finálových bitvách má na kontě pět výher a jednu porážku.

"Už jsme doma vyhrály dvakrát a jsme rády, že na druhé straně budou silné soupeřky. O to větší radost to bude, když vyhrajeme. Je to motivace to doma zase urvat," řekla Kvitová.

Plíšková zatím ve Fed Cupu absolvovala jen jeden zápas, letos v roli jedničky zvládla v Kanadě v 1. kole obě dvouhry a pomohla k vítězství. Na finále se připravovala už před rokem, ale přednost dostaly deblistky Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou.

Strýcová si poprvé zahrála Fed Cup už před 13 lety. Loni byla naštvaná, že se do finálového kvarteta nevešla, ale nyní se dočkala. "Bára může v mých očích doplnit sestavu na čtyřhru, která ještě nevím, jaká bude," uvedl Pála.

Rusky nominovaly s předstihem a mají přijet i se světovou trojkou Marií Šarapovovou. Kapitánka Anastasia Myskinová počítá také s Jekatěrinou Makarovovou, která má zraněnou nohu a není jisté, zda bude schopna hrát. Dále jsou v týmu ve formě hrající Anastasia Pavljučenkovová a Jelena Vesninová.

Šarapovová od Wimbledonu nastoupila kvůli zranění k jedinému zápasu a ten nedohrála. Pála nechtěl spekulovat, zda ruská jednička do Prahy skutečně přijede. "Ona je nějaká značka, kterou reprezentuje. Když přijede a my čekáme, že přijede, tak bude stoprocentně připravená," konstatoval.

Kvitová, Šafářová i Šarapovová se příští týden představí na Turnaji mistryň ve dvouhře, Šafářová bude navíc hrát i čtyřhru. "Je dobře, že si zahrají zápasy na Turnaji mistryň. Pomůže jim to a věřím, že se jim bude dařit," řekl Pála.

Důležitým faktorem opět bude i vyprodaná hala. Češky v O2 areně vyhrály finále loni proti Německu a v roce 2012 nad Srbkami. "Věřím, že i teď to bude bouřlivé a holky vyburcuje," řekl Pála. Proti Ruskám očekává možná v ještě halasnější publikum. "Bývá to samozřejmě především v hokeji, ale proč to nepřenést do tenisu. Určitě chceme Rusko porazit, to jsme chtěli vždy v každém sportu," uvedl.

České tenistky se naposledy utkaly s Ruskami před čtyřmi lety a výhrou ve finále v Moskvě nastartovaly úspěšnou éru. Získaly tehdy první titul v historii samostatné České republiky, na který navázaly dalšími triumfy v letech 2012 a 2014.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud