6. prosince 2012 • 14:24

Šafářová je zase bez přítele. Plánuje útok na tenisovou špičku

Autor: jip, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před měsícem se zásadní měrou podílela na obhajobě triumfu ve Fed Cupu. Lucie Šafářová, která proti Srbsku vydřela klíčové dva body, už pomalu vyhlíží novou sezonu. "Cílem je top patnáct," prozradila momentálně sedmnáctá hráčka světa v online rozhovoru se čtenáři iSport.cz.



Pětadvacetiletá tenistka na začátku listopadu ohromila celou O2 Arenu. Ve velkém stylu smetla obě někdejší světové jedničky, Srbky Jelenu Jankovičovou i Anu Ivanovičovou. "Narodila se hrdinka," ocenila impozantní výkony i legendární Martina Navrátilová.


Po náročné sezoně Šafářová odjela načerpat nové síly na zaslouženou dovolenou. "Volno jsem si užila moc, byla jsem s kamarádkou na horách v Rakousku. Dovolená mohla být i delší," napsala v jedné z odpovědí v online rozhovoru se čtenáři iSport.cz.

Výkonnostní růst Šafářové se přičítá především zlepšení fyzické kondice a dobrému zdravotnímu stavu.

S fyzičkou jí pomáhal přítel Kristián Bajza, jenž se věnoval kung-fu a bojoval v MMA. "Mám dobrého fyzioterapeuta a kondičního kouče. Moc mi pomohl," děkovala Kristiánovi na záříjovém US Open.

Sladký polibek za vítězstvíFoto Martin Sekanina (Blesk)
Bývalá dlouholetá partnerka Tomáše Berdycha se dala s šestadvacetiletým svalovcem dohromady před rokem. Momentálně už ale Šafářová zadaná není. "Nemám teď žádného přítele," prozradila během chatování se čtenáři iSport.cz.

Brněnská rodačka též patří mezi velké fanoušky hokejové Komety. Naposledy se divákům se předvedla v úterý na začátku prestižního utkání Brna s Kladnem. Šafářová vhodila úvodní buly, publikum jí aplaudovalo bouřlivým potleskem.

Česká tenistka se už pomalu chystá na start nové sezony, ve které chce navázat na skvělé výkony z finále Fed Cupu. "Teď mě doma čeká extraliga, 25. prosince odlétám do australského Brisbane, poté Sydney a Melbourne," nastínila svůj nejbližší program.

Šafářové se poprvé v kariéře podařilo proniknout do první dvacítky, v roce 2013 se chystá atakovat ještě vyšší příčky.

"Doufám, že příští sezona bude lepší než ta minulá, cílem je top 15," vyslovila své cíle s tím, že by se jednou ráda probojovala i mezi elitní desítku tenistek.

Lucie Šafářová slaví své fantastické vítězství a triumf ve Fed Cupu
Lucie Šafářová slaví své fantastické vítězství a triumf ve Fed Cupu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud