Pavel Novotný
13. prosince 2012 • 21:15

Co budu dělat až skončím? Možná budu trenérem, připustil Federer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Myšlenky na novou sezonu se už pomalu začínají drát do povědomí tenisového fanouška. Po kurtech se však už nyní prohání Roger Federer, který v rámci Gillette Federer Tour předvádí po Jižní Americe své umění.



Nejdříve se sedmnáctinásobný grandslamový vítěz představil v Sao Paulu, kde v  exhibičních duelech porazil Tsongu, Haase a padl s Italem Belluccim. Druhou porážku si připsal v Buenos Aires s domácí ikonou Juanem Martínem Del Potrem po setech 6:3, 3:6 a 4:6.

"Juan může být světovou jedničkou. Už byl čtvrtý na světě, teď je sedmý, ale jeho hra je je tak kvalitní, že může tenisu vládnout. Jeho údery jsou téměř dokonalé, jde o to, aby tvrdě trénoval a zůstal na své cestě. Ty rozdíly mezi ním a ostatními před ním jsou minimální," ocenil vítěze US Open z roku 2009 Federer.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz bude mít čanci vrátit Argentici porážku již ve čtvrtek, kdy se oba borci utkají znovu. Bilanci s rodákem z Tandil má Švýcar 13:4, poslední dva vzájemné střety však vyhrál právě Argentinec.

Federer na pozápasové tiskové konferenci odpověděl i na otázku, co bude dělat za dvacet let.

"Věřím, že stále se budu motat okolo tenisu. Možná budu trenérem, nevím. Uvidím, jaká bude situace okolo mých dcer a ženy. Miluju cestování, ale na druhou stranu si užívám, když můžu být doma. Jsem tam šťastný," říká žijící legenda světového tenisu.

Švýcar si dokáže poradit i s velkým míčem
Švýcar si dokáže poradit i s velkým míčem

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud