9. srpna 2015 • 08:24

Plíšková zná soupeřku. O titul ve Stanfordu bude hrát s Kerberovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soupeřkou Karolíny Plíškové ve finále tenisového turnaje ve Stanfordu bude Angelique Kerberová. Pátá nasazená Němka ve druhém semifinále porazila Ukrajinku Elinu Svitolinovou 6:3, 6:1.



Plíšková s Kerberovou si zopakují finálový souboj z červnového turnaje na trávě v Birminghamu, kde ve třech setech zvítězila německá tenistka a získala třetí letošní titul. Nasazená čtyřka Plíšková má v této sezoně na kontě jedno turnajové vítězství, ve finále je už popáté. Kerberovou porazila na začátku roku v Sydney.

Ve vzájemné bilanci je mírně lepší sedmadvacetiletá Němka, která vede 3:2 na zápasy. Stejně jako o čtyři roky mladší Plíšková se Kerberová vrátila ve Stanfordu na kurty po měsíční pauze, kterou si dopřála po Wimbledonu, a ukazuje se v dobré formě. Svitolinovou v semifinále vyřídila za 55 minut, předtím porazila Polku Agnieszku Radwaňskou.

"Po tomhle zápase bylo obtížné dát se do kupy, ale znovu jsem si na kurtu užívala každou chvíli. Jsem ráda, že se mi to zase povedlo. Snažila jsem se hrát agresivně a dobře se hýbat. Byla jsem připravená na každý míč," uvedla světová čtrnáctka, která hrála finále ve Stanfordu i loni, kdy podlehla Američance Sereně Williamsové.

Finálový zápas začne ve 23:00 SELČ.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud