26. září 2015 • 10:55

Příliš kruté: Allertová schytala ve finále od Jankovičové kanára

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Denisa Allertová prohrála ve finále turnaje v čínském Kuang-čou s čtvrtou nasazenou Jelenou Jankovičovou ze Srbska 2:6, 0:6. Zatímco Allertová hrála finále na okruhu WTA poprvé v životě, bývalá světová jednička Jankovičová získala čtrnáctý titul.



"Byl to úžasný týden," řekla při slavnostním ceremoniálu na kurtu Allertová. "Jsem šťastná, že jsem tu dokázala porazit tolik skvělých hráček a zahrála si poprvé ve finále. Jelena ale byla až příliš dobrá," dodala.

Dvaadvacetiletá česká hráčka, která je v žebříčku na 74. místě, vyřadila ve čtvrtfinále světovou dvojku Simonu Halepovou z Rumunska a v semifinále si pak poradila i s třetí nasazenou Italkou Sarou Erraniovou. Jenže proti Jankovičové měla Allertová šanci jen v úvodu, kdy jí oplatila brejk a dostala se do vedení 2:1.

Pak už ale na dvorci jednoznačně vládla třicetiletá Srbka, které nyní v pořadí WTA patří 25. místo. Jankovičová si trpělivou hrou do soupeřčina bekhendu dokázala připravovat pozice pro vítězné údery, vyhrála 11 gamů za sebou a za hodinu a deset minut zakončila zápas desátým esem.

Po utkání složila Allertové, kterou finálová účast posune v žebříčku do šesté desítky, poklonu za vydařený týden. "I ve finále jsi hrála výborně, bylo to rozhodně vyrovnanější, než ukazuje výsledek. Máš před sebou ještě mnoho finále a mnoho titulů, takže pokračuj v tom, co děláš," řekla Jankovičová.

Tenisový turnaj žen v čínském Kuang-čou (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - finále:

Jankovičová (4-Srb.) - Allertová (ČR) 6:2, 6:0.

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud