24. února 2016 • 07:55

Už zbývá jen Grafová... Serena je 157 týdnů v řadě světovou jedničkou

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další milník pokořen. Serena Williamsová se v pondělí stala druhou hráčkou historie pokud jde o počet za sebou jdoucích týdnů strávených na místě světové jedničky. Na výsluní se nezničitelná Američanka vyhřívá už 157 týdnů bez přerušení, před ní je v tomto ohledu už jen legendární Steffi Grafová, která jich má na kontě 186.



A ještě v jednom ohledu je německá tenistka před Serenou. Za svojí veleúspěšnou kariéru posbírala Němka 22 grandslamových titulů, současná vládkyně má o jeden méně.

Zatímco počet titulů z turnajů velké čtyřky může mladší ze sester Williamsových ještě v klidu překonat, s útokem na nejvyšší počet týdnů strávených na místě světové jedničky v řadě to bude mít složitější. Aby Němku překonala, bude muset vydržet na své výsostné pozici ještě třicet týdnů, to znamená minimálně do 19. září letošního roku.

Naopak za svými zády již Serena nechala pražskou rodačku Martinu Navrátilovou, která vydržela na pozici světové jedničky 156 týdnů, na grandslamech navíc získala "jen" osmnáct vavřínů.

Na místo pro nejlepší hráčku světa se Serena Williamsová vrátila šestkrát, současná šňůra však začala v roce 2013 ve čtvrtfinále turnaje v Kataru, kde porazila Petru Kvitovou a začala vládnout tenisovému světu.

Serena Williamsová se na absolutní výsluní vrátila po vážných zdravotních problémech způsobených plicní embolií a zraněným chodidlem. Od té doby vyhrála šest grandslamových titulů, dvakrát dominovala na US Open a Roland Garros.

V žebříčku nejdéle vládnoucích tenistek vůbec, vede s 377 týdny Steffi Grafová, druhá Martina Navrátilová byla světovou jedničkou 332 týdnů, Serena Williamsová zatím 280.

Počet nepřetržitých týdnů na pozici světové jedničky
POŘADÍ JMÉNO POČET TÝDNŮ
1. Steffi Grafová 186
2. Serena Williamsová 157
3. Martina Navrátilová 156
4. Chris Evertová 113
5. Monica Selešová 91

Serena Williamsová je posedmé v kariéře nejlepší hráčkou roku
Serena Williamsová je posedmé v kariéře nejlepší hráčkou roku

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud